Ludovic Orban: De ce cresele si after school-urile au ramas deschise

/ / Modificat: 2020-10-21
Ludovic Orban: De ce cresele si after school-urile au ramas deschise

Premierul Ludovic Orban a explicat de ce cresele si gradinitele au ramas deschise in contextul in care Bucurestiul a trecut in scenariul rosu, cu o rata a incidentei infectiilor de peste 3 cazuri la mia de locuitori, iar gradinitele si scolile au trecut la cursuri exclusiv online. 

Premierul a declarat ca s-a decis ca after school-urile si cresele sa ramana deschise pentru ca sunt locuri sigure. Acesta spune ca, desi au fost functionale pe toata durata verii, nu au inregistrat niciun caz de coronavirus. Mai mult decat atat, analiza specialistilor a aratat ca nu este cazul sa fie luate masuri noi in ceea ce priveste aceste unitati. 

”Am tratat after school-urile si cresele in mod distinct. si din cauza faptului ca ele, practic, nu sunt in zona de coordonare a Ministerului Educatiei, cresele tin de autoritatile locale, iar after-school-urile, oarecum, la fel. In ceea ce priveste after school-urile, stiti ca am permis functionarea tipurilor de after-school inca din perioada vacantei scolare.

Din informatiile pe care le avem, au fost respectate masurile, si nu au fost cazuri in zona lor. Cel putin pe analizele pe care le avem nu au fost cazuri, ceea ce inseamna ca eu respectat regulile.Sunt multi parinti care practic sunt ajutati de aceste after-school-uri”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre