Ludovic Orban: Cresele si after school-urile nu intra sub restricii cand se atinge indicele de 3 la mie

/ / Modificat: 2020-10-19
Ludovic Orban: Cresele si after school-urile nu intra sub restricii cand se atinge indicele de 3 la mie

Cresele si after-school-urile nu intra sub restrictii, dupa ce este atins indicele de 3 la mie, a anuntat, luni, premierul Ludovic Orban.

"In cazul in care opteaza sa functioneze, vor functiona. Nu fac parte din activitatile care intra sub restrictii când se atinge indicele de 3 la mie", a declarat luni premierul Ludovic Orban. Cresele si after school-urile se afla sub administrarea autoritatilor locale si nu a Ministerului Educatiei, nu au interdictie automata de a primi fizic copiii, odata ce o localitate intra in scenariul rosu, insa primariile si Directiile de Sanatate Publica pot propune in sedinta Comitetului judetean pentru situatii de urgenta inchiderea si a creselor si a after school-urilor, in scenariul rosu.

"Comitetul poate decide suspendarea activitatilor pentru 14 zile si pentru after school-uri sau crese, care sunt in administrarea autoritatii publice locale”, a declarat vineri, pentru Edupedu.ro, ministrul Educatiei, Monica Anisie.

“Reglementarile privitoare la situatia modului de organizare a procesului educational se refera la invatamânt si la prescolar. Cele 2 trepte [ratele de infectare de la care unitatile de invatamânt trec in scenariile hibrid sau rosu – N.Red.] nu afecteaza desfasurarea activitatilor in crese si after school-uri. Sigur ca after school-ul nu prea mai poate sa functioneze, pentru ca daca elevii nu se duc la scoala si participa online la procesul educational si after school-ul si cresele nu sunt in reglementari“, a declarat premierul Ludovic Orban in aceasta dimineata.

Articole recomandate

Citeste si despre