Ludovic Orban: "Copiii vor fi mai in siguranta la scoala decat au fost in vacanta"

/ / Modificat: 2020-09-08
Ludovic Orban:

Premierul Ludovic Orban a declarat ca scoala va incepe "in mod clar" pe 14 septembrie si ca oficial nu s-a discutat despre o amanare. Premierul a subliniat ca elevii sunt mai in siguranta la scoala decat in vacanta.

El a explicat cele trei scenarii in care se incadreaza fiecare localitate din Romania pentru inceperea scolii, spunand ca exista varianta ca scoli din aceeasi localitate sa ia decizii diferite privind scenariul de incepere a cursurilor.

Ludovic Orban a admis ca au existat opinii ale unor epidemiologici care au sustinut o amanare, insa niciuna nu a fost oficiala.

"Atat presedintele cat si Guvernul au anuntat modalitatea de deschidere a scolilor. in functie de nivelul de raspandire a virusului - pana la 1 la mie se poate incepe pe scenariul verde, adica cu copiii in clasa; intre 1 si 3 la mie rata infectarii, deci cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, invatamantul mixt, o parte jumatate in clasa, jumatate online, alternativ, astfel incat sa fie un timp similar petrecut in clasa si pe online pentru elevi; ce este peste 3 la mie se va incepe scoala online", a spus Ludovic Orban.

Premierul a subliniat ca fiecare scoala in parte are datele transmise de DSP-uri si va lua deciziile in consecinta.

”La ora actuala, directiile de sanatate publica au transmis datele pe fiecare localitate. Sigur ca administratiile locale si managementul scolilor au aceste date si stiu cum incepe scoala. Daca incepe in clasa, trebuie sa ia masurile necesare. Daca e pe scenariul mixt trebuie sa faca inclusiv informarea pentru parinti. De asemenea, toate masurile trebuie sa continue, dotarea cu dezinfectanti, cu masti si tablete pentru scoala online. in mod clar scoala va incepe si va incepe asa cum v-am spus”, a mai spus Orban.

"Copiii sunt in siguranta la scoala"

„A fost aceasta parere exprimata, dar evident ca nu am discutat niciodata oficial. Au fost puncte de vedere exprimate disparat. Pe de alta parte, au fost pareri de la INSP sau Comisia anti-COVID nu a existat un punct de vedere exprimat clar in acest sens. Pe 14 septembrie va incepe scoala. Asta am anuntat tot timpul”, a spus Ludovic Orban.

„Eu insist foarte mult pe respectarea regulilor. Dupa parerea mea, la scoala copiii sunt mai in siguranta. in vacanta au avut o interactiune mult mai mare decat interactiunea pe care o vor avea la scoala. Vom cauta solutii si vom interveni acolo unde apar probleme. in modul in care se deschide scoala am tinut cont de nivelul de raspandire a virusului. Mai consultam specialistii si in mod clar scoala va incepe”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: observatornews.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre