Legea care da liber parintilor in cazul inchiderii scolilor a fost amanata

/ / Modificat: 2020-03-10
Legea care da liber parintilor in cazul inchiderii scolilor a fost amanata

Proiectul de lege care ar obliga firmele sa dea liber angajatilor cu copii in caz de inchidere a unitatilor scolare a fost amanat o saptamana, informeaza Antena3. 

Deocamdata, proiectul a fost retrimis la Comisia de Muncă din Camera Deputaților şi va intra in plen pentru votul final peste o saptamana.

Proiectul de lege, votat deja de Senat, ar obliga toti angajatorii sa acorde zile libere platite unuia dintre parinti daca scolile se inchid din cauza unor "situatii extreme decretate."

Proiectul legislativ se refera la parinţii cu copii de pana in 12 ani. 

Ce presupune proiectul de lege

Se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant unde acestia sunt arondati, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme decretate de catre autoritatile competente cu atributii in domeniu.

a) parintilor ai caror copii au varsta de pana la 12 ani, inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant;

b) parintilor copiilor cu dizabilitati inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant.Parintii au dreptul la zile libere platite, pe toata perioada in care autoritatile competente decreteaza inchiderea unitatilor de invatamant respective.

Zilele libere se acorda la cererea unuia dintre parinti, respectiv a tutorelui legal, in cazul familiilor monoparentale.

In cazul familiilor monoraprentale, declaratia pe proprie raspundere se semneaza doar de catre tutorele legal al copilului.

In cazul in care in urma unor verificari se constata ca ambii parinti au solicitat simultan zile libere, va fi anulata definitiv posibilitatea ulterioara de a mai beneficia de prevederile prezentei legi.

Sursa: antena3.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lege

Articole recomandate

Citeste si despre