La o scoala din Constanta, elevilor li s-a interzis sa isi aduca pachetel cu mancare de acasa

/ / Modificat: 2021-02-10
La o scoala din Constanta, elevilor li s-a interzis sa isi aduca pachetel cu mancare de acasa

Mai multi parinti au reclamat faptul ca elevilor de la o scoala din Constanta li s-a interzis sa isi aduca pachetel cu mancare de acasa, desi aceasta masura nu este prevazuta in ordinul comun al Ministerelor Educatiei si Sanatatii.

Aceasta decizie a fost luata de conducerea scolii 43 „Ferdinand” din Constanta. Elevii au voie sa-si aduca doar o sticla cu apa.

”Programul, incepand de luni, 8.02.2021, va fi 8:00- 11:30, cu ora de 45 minute si pauza de 10 minute. Intrarea elevilor in scoala se va realiza pe poarta de la intrarea cadrelor didactice (la fel ca in semestrul I), in intervalul 7:30- 7:55, dupa care portile si usile unitatii de invatamant se vor inchide, neavand paza .Elevii nu vor avea pachetel, decat sticla de apa. Rugamintea este sa manance dimineata, astfel incat sa reziste pana la 11:30.

Vor avea la ei, exact ca in toamna, masca de schimb si dezinfectant propriu. In clasa exista dezinfectant, spirt, servetele, dar e bine ca fiecare sa aiba si propriul dezinfectant. Luni, cei mici vor avea in ghiozdan toate caietele speciale, precum si caietele cu foaie velina, dictando si cel cu patratele.Parintii elevilor care in primul semestru au fost exclusive online si acum doresc sa- i trimita la scoala- realizeaza o cerere de revenire la scoala. Daca raman in online, adeverinta ramane valabila, nu se aduce alta”, se arata in regulamentul scolii 43 „Ferdinand” din Constanta, citat de romaniatv.net. 

Reactia Inspectoratului scolar judetean 

Inspectorul scolar judetean, Sorin Mihai, a explicat, pentru Focuspress.ro, ca a luat la cunostinta despre aceasta situatie si urmeaza sa fie luate masuri. 

”Au mai fost astfel de situatii, referitoare la scenariul dupa care vor functiona unele unitati de invatamant din judetul Constanta, iar despre cazul de la scoala 43 ”Ferdinand” mi s-a adus la cunostinta faptul ca exista acest punct in acel regulament de functionare (cel referitor la pachetel – n.r.), dar se va remedia cat de curand pentru ca in ordinul comun al Ministerului Educatiei si Ministerului Sanatatii scrie clar ca elevii nu au voie sa faca schimb de pachet, nu ca nu au voie cu pachet in unitatile de invatamant.”, a spus inspectorul scolar general judetean, Sorin Mihai, potrivit Focuspress.ro. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre