Israel: 600 de copii au fost vaccinati anti-Covid

/ / Modificat: 2021-03-12
Israel: 600 de copii au fost vaccinati anti-Covid

600 de copii cu varsta cuprinsa intre 12 si 16 ani, din Israel, au fost vaccinati cu serul de la Pfizer impotriva Covid. Acestia nu au prezentat efecte secundare grave, potrivit declaratiilor facute de un oficial israelian, care precizeaza ca acest studiu arata ca serurile ar putea fi sigure pentru minori. 

Rezultatele studiilor clinice nu sunt inca disponibile. Ministerul Sanatatii din Israel a recomandat vaccinarea adolescentilor care sufera de afectiuni ce cresc riscul de a dezvolta forme grave de Covid.„Am imunizat pana acum aproximativ 600 de copii”, a declarat Boaz Lev, seful grupului de lucru pentru vaccinuri.

„Nu am observat efecte secundare majore; chiar si cele minore sunt destul de rare. Acest lucru este incurajator”.

Pfizer a demarat un studiu privind siguranta si eficienta vaccinurilor anti-Covid la copii

Pfizer efectueaza in prezent un studiu pe copii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani si va inceape un altul pentru copiii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani.

Universitatea din Oxford a anuntat, de asemenea, un studiu care isi propune sa testeze vaccinul Covid-19 produs de AstraZeneca pe copii cu varsta de pana la sase ani. Cercetarile vor dura cateva luni.

Potrivit unui canal de televiziune israelian care a realizat un sondaj, doar 41% dintre parinti intentioneaza sa isi vaccineze copiii. Sondajul, realizat de institutul de cercetare Rushinek, a constatat ca 29% dintre parinti nu intentioneaza sa isi vaccineze copiii cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani si 30% nu sunt siguri. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre