Inca o tara va vaccina anti-covid copiii cu varsta peste 3 ani

/ / Modificat: 2021-08-03
Inca o tara va vaccina anti-covid copiii cu varsta peste 3 ani

Inca o tara a decis vaccinarea copiilor cu varsta peste trei ani. Este vorba despre Emiratele Arabe Unite, care va incepe imunizarea copiilor cu varsta intre 3 si 17 ani, potrivit unui anunt facut luni de Ministerul Sanatatii. 

Serul folosit va fi unul chinezesc, de la Sinopharm, după ce i-a fost testată eficacitatea, relatează EFE.

Vaccinul Sinopharm, realizat pe bază de adenovirus, a avut în studiile clinice o eficacitate de 79% pentru prevenirea cazurilor grave de COVID-19, o evaluare separată efectuată în EAU arătând o eficacitate de 86% pentru cazurile de acelaşi fel. 

Potrivit anunțului de pe Twitter, Ministerul Sănătății din EAU a explicat că a luat această decizie pe baza rezultatelor "studiilor clinice şi unei evaluări riguroase urmată de avizul de utilizare şi după o evaluare la nivel local ce îndeplineşte reglementările aprobate".

Departamentul de Sănătate al emiratului Abu Dhabi a informat luni că a desfăşurat un studiu la care au participat 900 de copii vaccinaţi cu serul dezvoltat de compania farmaceutică chineză Sinopharm, care a demonstrat o înaltă eficacitate reducând rata infecţiilor şi gravitatea simptomelor.

Articole recomandate

Citeste si despre