In ce conditii se vor putea organiza taberele pentru copii in 2021

/ / Modificat: 2021-06-06
In ce conditii se vor putea organiza taberele pentru copii in 2021

Copiii au fost foarte afectati de pandemia de coronavirus. Au fost nevoiti sa invete online o perioada foarte lunga, iar socializarea a avut de suferit in cazul lor, iar psihologii spun ca acest aspect a avut un impact urias asupra copiilor. 

Odata cu relaxarea restrictiilor, copiii vor putea sa se bucure din nou de tabere. Acestea se vor organiza insa in conditii speciale. 

„Organizam tabere pentru copii cu 15, cel mult 20 de participanti, chiar daca inainte faceam cu 35 de copii. Nu stiu cum se vor schimba regulile si nici nu vreau sa spun ceva care nu o sa mai fie valabil peste cateva zile. Ce pot spune clar este ca, daca maine am organiza o tabara regulile ar fi urmatoarele: copiii care participa sa se testeze inainte si sa aiba rezultatul negativ, sa aiba un certificat de vaccinare sau sa arate printr-un test ca au trecut prin boala”, explica Matei Laudoniu, reprezentant Himalaya Travel, pentru Impact.ro.

Vaccinarea copiilor, un criteriu important 

Reprezentantul companiei de turism a mai precizat ca vaccinarea copiilor peste 12 ani este foarte importanta pentru organizarea in siguranta a taberelor. 

„Esenta este vaccinarea. Daca vorbim despre copii care au peste 12 ani trebuie sa se vaccineze, este cea mai sigura varianta. La copiii sub 12 ani as recomanda inainte de orice sa fie testati si inainte sa intre in tabara, dar si dupa astfel incat sa fie totul sigur. Nu stim momentan in ce masuri pot afecta noile tulpini copiii pe viitor”, a declarat, pentru Impact.ro, medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

De asemenea, in cazul in care un copil care se afla in tabara prezinta simptome de covid va exista si un protocol in acest sens. Va fi anuntat imediat DSP-ul, iar acesta va fi imediat izolat si preluat de medici. 

Parintii trebuie sa respecte si ei cateva reguli: sa nu duca in tabara copiii care prezinta simptome specifice infectiei cu Sars-Cov-2 sau daca sunt contacti directi ai unor persoane confirmate cu COVID-19.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre