In ce conditii elevii ar putea sta fara masca in clase

/ / Modificat: 2021-08-22
In ce conditii elevii ar putea sta fara masca in clase

Din toamna, pe 13 septembrie, elevii ar putea sta fara masca in clasa daca se indeplinesc anumite conditii. Astfel, daca intr-o clasa vor fi cel mult 10 elevi, toti vaccinati, inclusiv profesorul, acestia vor putea renunta la masca de protectie. De asemenea, la orele de sport si in aer liber masca ar putea sa nu mai fie obligatorie. 

In cazul in care va fi depista un caz pozitiv depistat, elevii imunizaţi vor putea rămâne la cursuri, iar cei nevaccinați vor face ore online.

Sunt doar câteva dintre variantele pe care Ministrul Educației le va prezenta mâine premierului și specialiștilor din sistemul sanitar pentru noul an școlar.

Sorin Câmpeanu, ministrul educaţiei: ”La alte ore doar dacă vorbim de ipoteza regulii generale maximum 10 persoane în aceeaşi încăpere toate cele 10 persoane vaccinate. Această regulă se poate aplica şi la elevi. Dacă sunt clase formaţiuni de studiu de până la 10 persoane incluzând profesorul şi toţi sunt vaccinaţi vom vedea ce decizie se adoptă în această situație″.

Pentru ceilalţi, masca de protecţie va fi în obligatorie de când intră pe poarta şcolii. Acolo se va face şi triajul medical, iar cine va prezenta simptome specifice de covid va putea fi testat rapid.

Sorin Câmpeanu: ″Obeictivul numărul 1 e păstrarea şcolilor deschisă cu prezenţa fizică pentru toți elevii va trebui să facem o diferenţă pentru elevii până în clasa a-6-a şi cei de peste 7 ani pentru că în clasa a-7-a ei au dreptul la vaccinare. Printre subiecte va fi şi stabilirea pragului până la care şcolile pot rămâne deschise cu prezenţă fizică pentru toţi elevii. Propunerea ar fi, cum bine ştiţi până la rata de 1 la mie în loclaitate şcolile rămâneu deschise, vom propune creşterea acestei rate″⁣.

Articole recomandate

Citeste si despre