In Canada se poate. Cazul baietelului roman care a apelat numarul de urgenta. "Politia a venit in 5 minute"

/ / Modificat: 2019-08-05
In Canada se poate. Cazul baietelului roman care a apelat numarul de urgenta.

Cazul dramatic de la Caracal a scos la lumina ineficienta serviciului 112 in astfel de situatii. Victima lui Gheorghe Dinca a sunat de trei ori la serviciul de Urgenta, dar a fost gasita abia dupa 19 ore.

Altfel stau lucrurile in Canada, de exemplu. O romanca stabalita acolo din anul 2007 a povestit o inatmplare care l-a avut protagonist pe fiul sau de 6 ani, care a sunat la 911.

"Acum trei ani, in 2016, am lasat copiii o ora in grija unei prietene. Cei mici au inceput sa se certe. Se certau pe telecomanda si baiatul cel mare a zis ca daca suna la 911 o aresteaza pe cea mica si el poate avea telecomanda. Baiatul a ridicat receptorul si a sunat la 911. Copilul avea 6 ani atunci. Nici nu stiu daca a apucat sa zica ceva, caci prietena i-a spus sa inchida telefonul. In mai putin de cinci minute, politia a venit la usa. Prietena s-a scuzat si le-a explicat situatia," a povestit Iuliana Duna, consultant canadian de emigrare, acreditata de guvernul canadian, pentru Adevarul.

Copiii, invatati la gradinita sa sune la 911

Politistii nu s-au multumit, insa, cu acest rapsuns si au intrat in casa pentru a face verificari.

"Politistii au intrebat-o daca le permite sa intre in casa si sa verifice ca totul este un regula. Au vorbit cu copiii. Probabil ca, daca prietena mea se opunea, politistul n-ar mai fi asteptat sa dea procurorul mandat. Copilul nici macar nu a apucat sa zica «Alo!». De adresa - nici vorba - si politistii au avut o reacţie extrem de rapida, asa este mereu. Si inca ceva: copiii sunt invatati de la gradinita sa sune la 911 daca nu sunt in siguranta. Cam asta e Canada, cu bune si rele," a mai spus romanca.

Conditiile pe care trebuie sa la indeplineasca un operator 911 in Canada

Cei care vor sa ocupe acest post, trebuie sa indeplineasca niste conditii foarte strice. Una dintre acestea se refera la faptul ca viitori operatori sa poata scrie la calculator minimum 44 de cuvinte pe minut. Acestia sunt obligati sa participe si la un curs intensiv cu durata de noua luni si sa aiba un cazier impecabil. In plus, viitorii operatori trebuie sa cunoasca foarte bine geografia zonei in care vor activa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Serviciu 112

Articole recomandate

Citeste si despre