Impozite mai mici pentru familiile cum multi copii. Ce pregateste Guvernul

/ / Modificat: 2022-05-20
Impozite mai mici pentru familiile cum multi copii. Ce pregateste Guvernul

Autoriatile din Romania pregatesc o modificare a Codului Fiscal si printre masuri s-ar putea numara si o favoare facuta familiilor cu multi copii. Acestea ar putea beneficia de deduceri la impozit, potrivit unor surse oficiale citate de hotnews.ro.

„Cu cat mai multi copii, cu atat impozitul pe venit va fi  mai mic pentru fiecare dintre praguri”, sustin sursele citate.

Recent, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anuntat ca printre prioritatile sale se numara chiar reducerea impozitului pentru mamele cu mai mult de trei copii. In plus, o alta veste buna ar fi ca perioada de concediu pentru cresterea copilului ar urma sa fie recunoscuta drept  stagiu de cotizare.

„Sustinerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii, sprijinirea femeilor peste 4 de ani pentru a gasi mai usor locuri de munca, recunoasterea perioadei de crestere a copilului drept stagiu de cotizare, precum si cresterea numarului e posturi destinate femeilor in structurile de conducere ale institutiilor si companiilor publice sunt doar cateva dintre prioritatile Ministerului Familiei”, anunta Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Reprezentantii Ministerului Familiei au demarat deja cu Ministerul de Finante modificari legislative care sa reprezinte beneficii ifiscale pentru mame.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre