Imagini infioratoare din maternitatea din Harkov, mutata la subsol de teama bombardamentelor - FOTO

/ / Modificat: 2022-04-10
Imagini infioratoare din maternitatea din Harkov, mutata la subsol de teama bombardamentelor - FOTO

Maternitatea din Harkov a fost mutata la subsol din cauza pericolului de a fi bombardata de rusi. In acest oras viata pare un film de groaza. Doar ca nu e! Nu e un film, dar groaza domneste peste tot. Si cand arunci gunoiul te poti astepta ca undeva in apropierea ta va lovi o racheta sau un obuz.

In aceste zile, copii continua sa vina pe lume, o lume uratita de ambitii politice, economice si strategice. Copii vin pe lume intr-un subsol insalubru de spital, unde mamele lor au fost mutate pentru a fi protejate. Dintre doua rele, s-a ales cea mai „buna” varianta.

Gravideli sau alte femei cu probleme ginecologice isi petrec zilele si noptile in paturi vechi, parca desprinse din alta era a medicinei.

a

Conditiile sunt insalubre atat pentru paciente, cat si pentru personalul medical.

Dar pentru nou nascutii ce vin pe lume in aceasta perioada si al caror sistem imunitar nu este inca dezvoltat conditiile sunt subumane.

Vopseaua este umflata si cojita pe pereti, iar mirosul de igrasie este cel care el va ramane intiparit in nari poate pentru toata viata.

Asa arata pentru cei mai mici copii ai Ucrainei si pentru mamele lor „eliberarea” visata de Vladimir Putin, in timp ce la suprafata tati, frati, unchi incearca sa tina piept fortelor invadatoare.

FOTO: Facebook / Marcus Yam

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre