Gripa a ucis o tanara din Cluj in doar 24 de ore: in total 48 de decese

/ / Modificat: 2019-01-29
Gripa a ucis o tanara din Cluj in doar 24 de ore: in total 48 de decese

Gripa continua sa ucida in Romania. O tanara in varsta de 39 de ani, diagnosticata cu virusul gripal A, a murit aseara la Cluj. 

Femeia nu fusese vaccinata, dar nici nu suferea de vreo afectiune. In cazul sau, virusul gripal a actionat atat de agresiv incat in doar 24 de ore aceasta s-a stins din viata. 

Femeia a mers singura la spital, ieri dimineata, la ora 5:30, cu simptome de raceala/viroza, si, in urma analizelor, medicii au stabilit ca este infectata cu virusul gripal. Tanara nu avea si alte afectiuni, fiind pacienta sanatoasa clinic. Numarul tot mai mare de pacienti care vin la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj i-a facut pe medici sa suplimenteze personalul medical, astfel ca din 1 februarie, la unitatea spitaliceasca va functiona o linie de garda in plus.

Pana acum, 48 de oameni din intreaga tara au murit din cauza virusului gripal, iar peste 5000 de cazuri de imbolnaviri au fost confirmate.De asemenea, 120 de mii de persoane au fost diagnosticate cu infectii respiratorii. in Romania, cele mai multe cazuri de gripa s-au inregistrat in Bucuresti, Constanta, Arges, Arad, Olt si Prahova.

Ministrul Sanatatii asteapta rapoarte pentru a declara epidemia de gripa 

In tot acest timp, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, asteapta centralizarea datelor de la Institutul National pentru Sanatate Publica, pentru a decide daca va declara epidemie de gripa. 

"Nu avem date preliminare centralizate de la Institutul National pentru Sanatate Publica. In cursul acestei seri se vor aduna si vom afla daca si aceasta saptamana este sau nu una epidemica. Nu putem declara epidemie regionala, vom centraliza datele la nivel national si vom vedea", a declarat Sorina Pintea conform Mediafax.

Pentru ca ministrul Sanatatii sa declare stare de epidemie, trebuie ca datele sa arate un numar de cazuri diagnosticate de gripa mai mare decat cel estimat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Gripa a

Articole recomandate

Citeste si despre