Greseala majora pe care o fac toti parintii la inceput de an scolar

/ / Modificat: 2021-08-20
Greseala majora pe care o fac toti parintii la inceput de an scolar

Inceperea scolii inseamna un adevarat cosmar pentru parinti. Trebuie sa alerge dupa rechizite si haine, iar asta echivaleaza si cu o gaura uriasa in buget, caci toate acestea s-au scumpit foarte mult de la an la an.

Multi parinti fac insa o greseala imensa atunci cand vine vorba despre un nou an scolar. Si anume, merg la cumparaturi chiar cu o saptamana inainte de inceperea scolii. Specialistii spun insa ca nu este bine deloc, caci cheltuielile vor fi astfel mult mai mari si, in plus, vor trebui sa faca fata si unor aglomeratii uriase! Care este insa cel mai bun moment pentru a face cumparaturile pentru scoala? 

Desigur că cele mai scumpe obiecte pe care copiii le vor sunt rechizitele cu licență, cele cu diverse personaje din desene animate ori filme SF pentru micuți. Este recomandat să aștepți câteva săptămâni, ulterior să vânezi din nou prețurile chiar și din dreptul acestora. 

„Le recomand ca la clasele pregătitoare până la clasa a IV-a să nu cumpere prea multe rechizite, având în vedere că dânșii vor avea întâlnire cu cadrele didactice și le vor spune exact ce vor trebui să completeze în ghiozdan”, a explicat Flavia Hava, directorul școlii Dacia din Oradea

„În magazine găsim zeci de modele de ghiozdane din diverse materiale și de diferite dimensiuni. Prețul unuia pornește de la 10 lei și poate să ajungă la aproape 300 de lei, cum este cazul acestui ghiozdan. Cele mai scumpe sunt cele cu personaje din desene animate”, a relatat Anca Deac, jurnalist Digi24 Oradea.

„Și la raionul de accesorii oferta este diversificată, așa că părinții au de unde să aleagă. Găsim aici creioane, pixuri, creioane colorate, carioci, truse geometrice, radiere, până și hărți, dar și alte obiecte necesare copiilor în noul an școlar”, a mai detaliat aceasta.

Articole recomandate

Citeste si despre