Gravida nevaccinata, infectata cu Covid, a ajuns la spital cu plamanii afectati in proportie de 70%!

/ / Modificat: 2021-09-29
Gravida nevaccinata, infectata cu Covid, a ajuns la spital cu plamanii afectati in proportie de 70%!

O femeie in varsta de 33 de ani, insarcinata a ajuns in stare foarte grava la spital dupa ce a fost diagnosticata cu Covid-19. Femeia nu era vaccinata.

Cand a ajuns la spital, gravida avea o afectare pulmonara grava, de aproximativ 70%. Cu toate acestea, cadrele medicale din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Alba Iulia au reusit sa o salveze.

Pacienta s-a infectat dupa ce a participat la o nunta. Aceasta a inceput sa aiba simptome specifice Covid-19 in prima jumatate a lunii septembrie. Ea a tinut legatura cu medicul de familie, insa a evitat sa se prezinte la spital, in speranta ca se va vindeca acasa. In cele din urma a ajuns cand era deja foarte grav afectata de virus.

Pentru a o salva pe gravida care avea o afectare pulmonara grava, de aproximativ 70%, au contribuit numerosi medici din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Alba Iulia. Au fost mobilizate echipe medicale de diferite specialitati, precum ATI, Boli infectioase, Urgente, Ginecologie si Neurologie.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, femeia a dorit sa transmita un mesaj public, prin intermediul Biroului de Presa al SJU Alba Iulia, din dorinta ca "alte persoane sa constientizeze cat de periculos este acest virus, sa se protejeze si sa actioneze din timp, pentru a nu trece prin acelasi chin".

"Sfatul meu pentru toti cei care nu se simt bine, iar medicatia prescrisa la domiciliu nu imbunatateste starea de sanatate este sa se prezinte la spital pana nu este prea tarziu", a spus, conform sursei citate, pacienta.

Pacienta a chemat ambulanta dupa cateva zile in care s-a simtit rau. Dupa confirmarea testului pozitiv, starea acesteia a inceput sa se agraveze de la o zi la alta, si la scurt timp a ajuns la spital.

"Tin minte cum intindeam mainile spre cadrele medicale sa ma salveze, am primit ajutor, iar apoi m-am trezit pe un pat de ATI, cu o masca de oxigen mai puternica si oameni minunati langa mine. Il tineam de mana pe domnul doctor si il rugam sa nu plece. Am simtit ca Dumnezeu a avut grija de mine si absolut toate cadrele medicale s-au luptat sa imi salveze viata si, din fericire, au reusit. Simt ca m-am nascut a doua oara", a transmis femeia. Femeia a tinut sa precizeze ca le este foarte recunoscatoare medicilor, asistentilor, infirmierilor si intregului personal care a avut grija de ea.

"Daca nu erau ei, nu stiu ce ma faceam. Le transmit oamenilor ca sunt dovada vie ca virusul exista, este foarte periculos, ca trebuie sa se protejeze, sa faca tot ce tine de ei sa nu il contacteze, iar daca se intampla acest lucru, sa nu ezite sa se prezinte la spital. Nici eu nu am crezut niciodata ca pot trece prin asa ceva", a afirmat pacienta.

In prezent, femeia insarcinata in 27 de saptamani s-a vindecat de covid si a fost internata la Terapie Intensiva non-COVID-19, unde continua refacerea. Aceasta a iesit negativ la testele anti-covid, dar continua sa aiba probleme de sanatate.

In comunicat se mai precizeaza ca pacienta a fost tratata dupa ghidurile si protocoalele nationale de tratament al pacientilor infectati cu coronavirus.

"In plin val 4 al pandemiei, mesajul ei are scopul de constientizare asupra riscului pe care il prezinta acest virus, prezentarii din timp la spital, a respectarii tuturor regulilor si importantei vaccinului (ea a constientizat importanta imunizarii). La ingrijirea ei au contribuit mai multe echipe medicale, de la diferite specialitati, precum: Boli infectioase, Urgente, ATI, Ginecologie, Neurologie", se mai arata in comunicatul SJU Alba Iulia.

Sursa foto: digi24.ro

Articole recomandate

Citeste si despre