Gala Bunei Vestiri, de la Opera Nationala Bucuresti sustine construirea Centrului Maternal Life Call pentru femei insarcinate aflate in nevoie

/ / Modificat: 2024-03-04
Gala Bunei Vestiri, de la Opera Nationala Bucuresti sustine construirea Centrului Maternal Life Call  pentru femei insarcinate aflate in nevoie

 

Voci mari ale Romaniei au ales sa sustina construirea Centrului Maternal Life Call, pentru femei insarcinate aflate in nevoie, implicandu-se in Concertul Caritabil Gala Bunei Vestiri – a IIIa editie, care va avea loc in seara zilei de 25 martie, la Opera Nationala Bucuresti.

In zi de sarbatoare, pe cea mai mare scena lirica din Bucuresti se va auzi muzica, care celebreaza femeia - mama, darul vietii, pentru ca mamele insarcinate din Romania, care sunt respinse de cei apropiati, sa poata primi intelegere si acceptare, sprijinul specialistilor Asociatiei Life Call, in cadrul unui modern Centru Maternal. 

In seara zilei de 25 Martie, incepand cu ora 19:00 - sub bagheta maestrului Daniel Jinga si regia artistica a lui Antoniu Zamfir, Orchestra Operei Nationale Bucuresti va sustine un concert emotionant pentru celebrarea femeii si a darului vietii, alaturi de invitati speciali precum: soprana Ozana Barabancea, tenorul Vlad Mirita, pianista Gloria Barabancea, artista lirica Maria Coman, soprana Rodica Anghelescu, artista Crina Matei, baritonii Alexandru Constantin si Lucian Petrean, Corul Barbatesc CANTUS DOMINI – dirijat de Razvan Stefan.

Despre semnificatia sarbatorii Bunei Vestiri si despre nevoia de sustinere a mamelor, va vorbi la eveniment invitatul special parintele Vasile Ioana.

Din dorinta de a sprijini demersul de construire a Centrului Maternal Life Call vor canta pe scena si cei doi bine cunoscuti artisti soprana Stephanie Radu si tenorul Alin Stoica, care se completeaza si in viata de familie ca parinti, la fel de frumos ca in muzica.

Una dintre surprizele serii va fi si prezenta pe scena Operei a unei alte voci iubite si apreciate de publicul larg, compozitoarea si artista Feli, care este si o mama dedicata, implicata in sustinerea multor proiecte sociale pentru copii si femei. Ea a creat melodia „Doua inimi” cand era insarcinata si alege sa impartaseasca mesajul acestui cantec la Gala Bunei Vestiri. De asemenea pe scena Operei Nationale Bucuresti vor mai urca si alti invitati surpriza pe care ii veti descoperi in seara Galei Bunei Vestiri.

“Nicio femeie nu ar trebui sa se confrunte singura cu greutatile unei sarcini neplanificate si fiecare copil poate avea sansa de a fi intampinat in lume cu dragoste si speranta. Aceasta convingere sta in spatele proiectului nostru de a crea Centrul Maternal Life Call, un loc special pentru aceste mame aflate in mare nevoie de sprijin. Fiecare bilet cumparat la Gala Bunei Vestiri si orice donatie este un pas catre schimbarea pe care dorim sa o oferim femeilor si copiilor, care vor avea sansa unui nou inceput.”, a declarat Adelina Nicoleta Fronea, Presedinta Asociatiei Life Call.

Accesul la Gala Bunei Vestiri se va face incepand cu ora 18:30. De la ora 21:15 - evenimentul va fi urmat de un Cocktail, in Foaierul Galben, pentru cei care isi doresc sa afle mai multe detalii despre Centrul Maternal, activitatea Life Call si sa se intalneasca cu artistii care vor urca pe scena.

Despre Asociatia Life Call

Asociatia Life Call este un sprijin real pentru femeile, care se confrunta cu sarcini neplanificate, oferindu-le suport emotional, consiliere si resursele necesare pentru a naviga aceasta perioada plina de provocari. Misiunea Life Call este de a proteja viata si de a oferi fiecarei femei sansa de a face alegeri informate, bazate pe compasiune si sprijin, un refugiu sigur pentru femeile care se simt singure, speriate si fara optiuni, prin programe de consiliere individuala si de grup, suport material si indrumare in accesarea serviciilor medicale si sociale.

Activitatile Asociatia Life Call includ organizarea de ateliere educative pentru tineri si adolescenti pe tema relatiilor sanatoase, a dezvoltarii personale si ce inseamna sa fii parinte, initierea de campanii de constientizare in comunitate si colaborarea cu institutii si organizatii pentru a creste accesul la servicii de calitate pentru femeile insarcinate aflate in nevoie. Proiectele asociatiei inspira societatea sa priveasca sarcina neplanificata nu ca pe o criza, ci ca pe o oportunitate de crestere si de evolutie, incurajand solidaritatea, empatia si actiunea pozitiva.

Numarul de femei insarcinate care sunt alungate de acasa variaza in functie de multe aspecte, inclusiv contextul cultural, social si economic. In multe comunitati, sarcina in afara casatoriei sau in circumstante dificile poate duce la stigmatizare, izolare si chiar la respingerea din partea familiei si a comunitatii. Acest lucru lasa femeile vulnerabile fara suport, adapost si resurse necesare pentru a-si ingriji copilul. Pentru aceste mame Asociatia Life Call a pornit demersurile de strangere de fonduri, care vor duce la construirea Centrului Maternal Life Call.

Gala Bunei Vestiri de la Opera Nationala Bucuresti este un concert caritabil dedicat strangerii fondurilor pentru construirea Centrului Maternal Life Call si sprijinul femeilor insarcinate aflate in nevoie. Prin urmare, fara contributia si implicarea comunitatii acest proiect nu ar fi posibil.

Pentru cei care doresc sa sprijine proiectul Construirii Centrului Maternal, donatiile se pot face:

  • in conturile Asociatiei Life Call

LEI: RO48BTRLRONCRT0532952101

EUR: RO95BTRLEURCRT0532952101 

Biletele pentru participarea la Gala Bunei Vestiri, din 25 Martie 2024, pot fi achizitionate de pe bilet.ro, iabilet.ro, more.com

Mai multe informatii gasiti pe https://lifecall.ro/gala

Acest eveniment este realizat cu parteneriatul Opera Nationala Bucuresti si Ministerul Culturii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre