Gabriela Firea nu sustine deschiderea creselor si gradinitelor: "Nu mi-as asuma riscul"

/ / Modificat: 2020-05-04
Gabriela Firea nu sustine deschiderea creselor si gradinitelor:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu este de acord cu redeschiderea creselor, gradinitelor si afterschool-urilor, in conditiile in care parintii se pregatesc sa revina la serviciu si nu mai au cu cine sa-si lase copiii. Aceasta considera ca este  o masura foarte periculoasa in contextul epidemiologic actual.

Primarul Capitalei sustine ca statul ar trebui sa suporte somajul tehnic pentru unul dintre patinti, pentru a putea sta acasa cu copiii.

"Este un risc foarte mare, pe care nu stiu cine si-l asuma, eu una nu mi l-as asum. Eu nu sustin aceasta masura. Cine o sustine, trebuie sa vina si cu solutia, eu cred ca este foarte periculos si eu vad altfel rezolvata situatia. Si anume, un proiect de hotarare de Guvern. (...)

O posibilitate este ca unul dintre parinti sa ramana acasa cu unul sau mai multi copii, dar sa primeasca o suma din partea statului, acel 75%, somajul tehnic despre care s-a vorbit pana acum in situatia de urgenta, sa fie continuat pentru unul dintre parinti, care sa ramana acasa cu unul dintre copiii mici care trebuiau dusi la cresa sau la gradinita," a declarat Gabriela Firea pentru Digi 24. 

Gabriela Firea va propune deschiderea parcurilor

Primarul Capitalei a mai anuntat ca toate deciziile luate la nivelul Capitalei vor fi in concordanta cu masurile stabilite la nivel national.

Gabriela Firea a anuntat ca va propune Comitetului Municipal ca incepand cu data de 15 mai sa se deschida toate parcurile din Bucuresti, dar cu pastrarea masurilor de distantare sociala.

"Eu cred ca oameni au inteles ca nu este bine si nu este in avantajul lor sa se apropie de mai multe persoane sau se reuneasca in grupuri, asa cum faceau inainte, sau sa mearga in zona locurilor de joaca, unde inevitabil se creeaza o anumita aglomeratie, iar pentru copii e mai dificil sa-i inveti si sa-i obligi sa tina distanta sociala," a explicat Gabriela Firea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gabriela firea Primar capitala Gradinite

Articole recomandate

Citeste si despre