Franta a renuntat la o parte din restrictiile aplicate in gradinite si scolile primare

/ / Modificat: 2020-09-23
Franta a renuntat la o parte din restrictiile aplicate in gradinite si scolile primare

Autoritatile franceze au renuntat la o parte din restrictiile aplicate in gradinite si scolile primare pentru prevenirea raspandirii coronavirusului. 

Astfel, potrivit Radio France International, copiii de la gradinita si de la scolile primare vor continua sa mearga la cursuri chiar daca un coleg a fost testat pozitiv cu COVID-19. 

Noua regula este aplicata in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 10 ani si o inlocuieste pe cea potrivit careia elevii care au intrat in contact cu o persoana apropiata se pot intoarce la scoala doar daca au fost testati negativ, dupa ce au stat acasa sapte zile.

Masura a fot adoptata dupa ce biroul consultativ al Inaltului Consiliu pentru Sanatate Publica al Ministerului Sanatatii a publicat, saptamana trecuta, o nota potrivit careia “copiii prezinta putine riscuri de a contracta boala in forma grava si de a raspandi SARS-CoV-2”.

Potrivit sursei citate, la trei saptamani de la deschiderea anului scolar, in Franta erau inchise luni, conform protocolului existent, doar 89 de scoli publice si private dintr-un total de 61.500 la nivel national. in multe alte scoli erau suspendate anumite clase. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre