Folosirea in exces a gelului antibacterian poate contribui la raspandirea microbilor. Cum explica expertii

/ / Modificat: 2020-03-03
Folosirea in exces a gelului antibacterian poate contribui la raspandirea microbilor. Cum explica expertii

Epidemia de coronavirus i-a speriat pe oameni, care incearca sa previna infectarea cu virusul care a imbolnavit zeci de mii de persoane, unele pierzandu-si viata.

Una dintre metodele de baza de a te apara impotriva microbilor este respectarea regulilor de igiena si mai ales spalatul pe maini. Un produs foarte cautat in aceasta perioada este gelul antibacterian pe baza de alcool.

Folosirea in exces a gelurilor afecteaza stratul protector al pielii

Specialistii, insa, atrag atentia! Ei sustin ca folosirea in exces a acestor produse dauneaza stratului protector al pielii, care lupta impotriva infectiilor, scrie Daily Mirror.

Un reprezentant britanic al unei companii de produse chimice a declarat ca folosirea excesiva a gelurilor antibacteriene pe baza de alcool reduce flora bacteriana de la suprafata pielii, iar aceasta are un rol protector impotriva bacteriilor si virusurilor.

"Este necesar sa va spalati pe maini si sa folositi dezinfectante pe baza de alcool pentru a reduce transmiterea noului virus, dar exagerarea nu este buna," a precizat reprezentatul companiei de produse chimice.

Gelurile antibacteriene contin alcool in proportie de 60% pana la 95% si sunt concepute pentru a tine departe bacteriile si virusurile.

Concentratia mare de alcool afecteaza nivelurile uleiurilor naturale din epiderma si, prin urmare, pielea se deshidrateaza.

"Pielea uscata, un teren prielnic pentru bacterii"

"Pielea uscată este un teren extrem de prielnic pentru bacterii, deoarece este predispusa aparitiei micilior leziuni prin care acestea pot patrunde in organism. Pentru a preveni infectarea cu coronavirus, este mult mai important sa ne spalam pe maini cu apa si sapun, intr-un mod corect si eficient, timp de cel puțin 20 de secunte," sustin expertii.

Uscatul mainilor este la fel de important, pentru ca mainile ude pot provoca afectiuni ale pielii care contribuie la contactarea virusurilor.

Taguri Experti Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre