Florin Citu a facut anuntul! Scolile raman deschise indiferent de incidenta cazurilor!

/ / Modificat: 2021-09-30
Florin Citu a facut anuntul! Scolile raman deschise indiferent de incidenta cazurilor!

Premierul Romaniei, Florin Citu, a anuntat joi ca scolile nu se vor mai inchide daca incidenta cazurilor de Covid creste peste 6 la mia de locuitori. Premierul a precizat ca scolile vor forma in format normal, fata in fata.

Premierul a mai anuntat ca ramane la latitudinea fiecarei unitati de invatamant daca va intrerupe cursurile si va trece in format online, in functie de numarul copiilor depistati pozitiv cu noul coronavirus.   

„Pentru scoli, se va scoate legatura cu pragul de incidenta. Pentru fiecare scoala in parte ramane decizia in functie de numarul de copii infectati. Scolile raman deschise cu prezenta fizica acolo unde se poate.

Este decizia CNSU, care va fi aprobata diseara. Ramane pentru fiecare scoala sa decida in functie de elevii infectati.

Vreau sa ma asigur ca in Romania activitatile economice raman deschise.

Maine si luni vom avea sedinta pentru a rezolva problema facturilor”, a spus Florin Citu, potrivit realitatea.net.

Sorin Cimpeanu: “Nu copiii sunt responsabili de sanatatea parintilor si bunicilor nevaccinati”

Dupa declaratiile facute de Florin Citu, Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a tinut sa precizeze ca “Nu copiii sunt responsabili de sanatatea parintilor si bunicilor nevaccinati”.

“Nu copiii sunt responsabili de sanatatea parintilor si bunicilor nevaccinati. Lucrurile stau exact invers: parintii si bunicii sunt responsabili de sanatatea copiilor.

Controlul respectarii regulilor sanitare in scoli trebuie puternic consolidat. La un an si jumatate de la declansarea pandemiei cred ca nu ne mai putem permite sa facem tot copiii si scoala sa plateasca greselile noastre, ale adultilor”, a declarat Sorin Cimpeanu, potrivit sursei citate.

Sursa foto: https://impactfmregional.ro/

Articole recomandate

Citeste si despre