Fire de par si musculite in sandvisuri, la o scoala din judetul Sibiu!

/ / Modificat: 2024-02-15
Fire de par si musculite in sandvisuri, la o scoala din judetul Sibiu!

Mai multi elevi de la Scoala Biertan, din judetul Sibiu, au gasit fire de par si musculite in sandvisuri! De asemenea, au fost sesizate si probleme cu privire la avizul de insotire a marfii, care nu continea declaratia de conformitate care sa confirme calitatea produselor, dar si legate de etichetare, care era gresita.

Incidentul ar fi avut loc la sfarsitul lui ianuarie. In 29 ianuarie primaria si scoala au refuzat primirea sandvisurilor si au sesizat DSP Sibiu, Protectia Consumatorului, DSVSA Sibiu si Targu Mures. De atunci, este scandal intre primarie si firma producatoare. Firma care distribuie mancarea elevilor neaga acuzatiile si spune ca edilul ar fi pus chiar el firele de par pentru ca si-ar dori un alt producator de mancare.

„Primele probleme au fost legate de faptul ca avizul de insotire a marfii nu continea declaratia de conformitate care sa confirme calitatea produselor. Apoi, etichetarea era gresita, scria ca firma aduce ceva si de fapt aducea altceva. De exemplu, cand in sandvis pui salam scrii salam pe eticheta, nu scrii salam si bara muschi si bara piept de pui, sau cand scrii cascaval pui cascaval, nu mozzarella. Daca pui mozzarella, scrii mozzarella. In sandvisurile ofertate erau trecute un tip de salata rosie, ei pun varza, pe eticheta scria ca aduc banana, au adus mar. Trebuie sa scrii ce mananca copilul acela, sa pot sa stiu a doua zi ce a mancat daca are o problema. Asta este o problema pe care am avut-o cu ei. Alta problema este faptul ca mai multi copii au reclamat faptul ca au gasit chiar fire de par in sandvis, avem fotografiile, au gasit chiar si o musculita intr-un sandvis”, a spus primarul pentru Turnul Sfatului.

fire-de-par-si-musculite-in-sandvisuri

fire-de-par-si-musculite-in-sandvisuri

fire-de-par-si-musculite-in-sandvisuri

Ancheta urmeaza sa fie preluata de OPC Mures si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Mures.

„Am anuntat de luni DSP Sibiu, au venit in control cu ce tine de partea lor si au redirectionat sesizarea noastra catre Protectia Consumatorului si catre DSVA. A doua zi, cand am gasit fire de par, am facut sesizare la DSVA Sibiu, DSVA Mures. Institutiile care verifica calitatea produselor si conformitatea a ceea ce livreaza trebuie sa confirme aceste nereguli pentru a sista contractul. Avem confirmari si de la Protectia Consumatorului ca vor veni sa vada si ei care este situatia”, a mai precizat primarul din Biertan.

„Legat de problema de la Scoala Biertan, colegii mei au efectuat control in sanatate publica pe partea care ne revine noua, spatii de depozitare si mijloace de transport al alimentelor unde nu s-au constatat deficiente. Avand in vedere ca principalul aspect reclamat a fost calitatea necorespunzatoare a sandvisului oferit si probleme legate de etichetarea produsului am redirectionat reclamatia atat catre Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Mures (calitatea alimentelor), cat si catre OPC Mures (probleme de etichetare si altele) care au competenta de verificare si dispunerea de masuri pe aceste aspecte. De ce la Mures? Deoarece furnizorul are atat sediul social, cat si punctul de preparare a sandwich-urilor in acest judet”, a declarat Horatiu Cojocaru, directorul DSP Sibiu pentru Turnul Sfatului.

Firma care distribuie mancarea elevilor spune ca acuzatiile sunt false: „Sunt plantate acele fire de par”

Pe de alta parte, firma care distribuie mancarea elevilor spune ca acuzatiile sunt false si ca este o strategie din partea primariei, care si-ar fi dorit ca firma care se ocupa anterior de livrarea alimentelor sa castige licitatia.

„Primaria a colaborat cu firma Rares SRL, cu 15 lei, pret maxim pe sandvis, noua ne-au spus ca este un om pe care il regreta. Au fost facute abuzuri inca de la inceput, domnul primar a cantarit acele sandvisuri cu un cantar neomologat. Au facut lucruri critice si nelegale, din punctul nostru de vedere. Sunt plantate acele fire de par, sa ni le dea daca le mai au sa le trimitem catre probe ADN. Toate aceste lucruri sunt facute pentru ca il regreta pe Rares, este un om cu care scoala are si alte contracte. Totul este o minciuna si o strategie pentru a ne scoate pe noi din licitatie”, este punctul de vedere al firmei, conform Turnul Sfatului.

In tot acest scandal, la mijloc sunt prinsi elevii care consuma acele alimente si sandvisuri pe care chiar ei le-au fotografiat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre