Fetita de cinci ani sufera de ciroza hepatica, nu de boala Wilson! Noi declaratii ale medicilor

/ / Modificat: 2022-05-20
Fetita de cinci ani sufera de ciroza hepatica, nu de boala Wilson! Noi declaratii ale medicilor

Fetita de 5 ani, care a suferit un transplant hepatic la inceputul lunii, nu avea boala Wilson, cum s-a crezut. Micuta sufera, de fapt, de ciroza hepatica.

In urma testelor efectuate, s-a stabilit ca micuta sufera de ciroza. Cu toate acestea, nu se stie inca ce boala a provocat aparitia cirozei hepatice. 

"Am decis sa efectuam transplantul in urgenta, a avut indicatie de transplant, dar avea multiple probleme neurologice, hematologice. Acel copil, la 5 ani, avea 15 kg. Nu a fost o insuficienta de cauza misterioasa. In timpul transplantului, ficatelul era cirotic.

Era o boala care exista de cativa ani la fetita si care a dus la aceasta insuficienta acuta si care a necesitat transplant de urgenta. In zilele urmatoare vom afla si cauza cirozei" explica medicul Vlad Brasoveanu, seful sectiei Chirurgie si Transplant Hepatic, potrivit antena3.ro.

"Am reusit sa detubam pacienta si a fost extraordinar, pentru ca a putut vorbi putin cu mama, tata, dupa care au aparut modificari la nivelul tubului digestiv si pulmonar. A necesitat reintubarea si ulterior drenajul. Explicatiile le dam cu multa tristete, pentru ca fiecare vine la spital sa se faca bine" adauga Dana Tomescu, sefa sectiei ATI de la Fundeni.

Cantarea doar 15 kilograme

Fetita avea o greutate de doar 15 kilograme la varsta de 5 ani. Fiind subnutrita si foarte slabita, eforturile de a o salva au fost uriase.

"Din pacate, suntem la un sfarsit de drum care nu s-a concretizat cu salvarea unei vieti" a explicat Anca Colita, managerul Institutului Fundeni

Fetita a decedat mircuri seara, la Institutul Clinic Fundeni.

FOTO: observator.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre