Fetita de 3 ani refuzata de doua spitale din Constanta pentru ca mama avea Covid

/ / Modificat: 2020-10-06
Fetita de 3 ani refuzata de doua spitale din Constanta pentru ca mama avea Covid

O fetita in varsta de 3 ani, care inghitise o moneda, a fost refuzata de doua spitale din Constanta deoarece mama micutei fusese diagnosticata cu coronavirus cu doua zile inainte. Mama fetitei acuza medicii de la Urgenta ca au refuzat sa o trateze pe micuta, desi era un spital COVID si situatia era una critica. 

Duminica seara, pe 4 octombrie, mame fetitei a apelat la serviciul de ambulanta care, dupa o consultare prealabila cu Spitalul Judetean, a hotarat sa le transporte la Spitalul Municipal Medgidia, spital COVID. Aici, a primi primul refuz, iar medicii i-au spus ca nu pot face radiografie micutei. 

Au fost duse de urgenta cu aceeasi ambulanta la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, insa si aici au fost refuzate, din cauza ca mama era infectata cu noul coronavirus. In cele din urma, s-a rezolvat totul cu un telefon la DSP, iar fetita de 3 ani a primit tratamentul de care avea nevoie.

"Si Spitalul Judetean Constanta a refuzat sa ma primeasca, deoarece eu eram testata pozitiv. De la 00.30 noapte si pana la 03.30 am stat in ambulanta, in fata Spitalului Judetean, si ne rugam cu totii de medicii de la Spitalul Judetean sa ne primeasca, dar dansii tot refuzau. Am sunat la D.S.P. (Directia de Sanatate Publica Constanta – n.r.) si intr-un final am fost primiti dimineata la 04.30. Medicul din Urgenta Constanta nu ne-a vazut (a refuzat), i-au facut o radiografie fetitei si eu am cerut sa ii faca un eco, dar dansa a refuzat. M-am rugat de asistenta de trei ori sa ii spuna doamnei doctor ca eu nu pot iesi din casa si am nevoie de un eco pentru copil, dar doamna doctor a spus ca trebuie sa ii fac investigatii la privat. Am sunat la D.S.P. Si intr-un final i-au facut si un eco copilului", a povestit femeia, potrivit focuspress.ro.

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta «Sf. Apostol Andrei» Constanta a anuntat ca a demarat o ancheta interna ca urmare a incidentului de duminica seara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre