Explozie puternica intr-un bloc din cartierul Vitan, Bucuresti! Locatarii au fost evacuati

/ / Modificat: 2023-06-05
Explozie puternica intr-un bloc din cartierul Vitan, Bucuresti! Locatarii au fost evacuati

O explozie puternica a avut loc, luni, intr-un bloc din Sectorul 3 al Bucurestiului, din cauza acumularilor de gaze! Pana in acest moment, au fost evacuati 30 de locatari, iar autoritatile au solicitat sprijin de la Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru a realiza o evaluare a structurii de rezistenta a cladirii.

Explozie Bucuresti: Un barbat de 84 de ani, intubat si transportat la spital

O explozie neurmata de incendiu s-a produs, luni, la un apartament de la etajul 2 al unui bloc situat pe strada Racari din Bucuresti. Din interior a fost scoasa o victima - un barbat de 84 de ani, cu arsuri, prins sub o placa de beton. Acesta a fost intubat si transportat de echipajul SMURD la Spitalul Bagdasar Arseni. 

„In interior a fost gasita o persoana, un barbat in varsta de aproximativ 84 de ani, care era partial prins sub o placa de beton si alte elemente de constructie desprinse din cauza suflului exploziei. A fost preluata aceasta persoana, transportata la ambulanta SMURD, a fost stabilizata, prezenta arsuri pe aproximativ 18% din suprafata corporala, a fost intubata si transportata catre Spitalul Bagdasar-Arseni. In afara acestei persoane ranite, nu au mai fost alte victime. Sunt si pagube insemnate, atat la nivelul etajului 2,  la apartamentele invecinate celui unde s-a produs explozia, dar si la etajul 3, unde se observa usi care sunt partial indoite din cauza suflului exploziei. Un perete din beton a fost desprins si a cazut in exteriorul cladirii, dar sunt si alte elemente de constructie care sunt vizibil afectate din cauza exploziei.”, informeaza Biroul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov (ISUBIF).

In urma exploziei, au fost dislocate numeroase elemente de constructie (usi, ferestre, zidarie), iar la fata locului au actionat, pana acum, cinci autospeciale de stingere, SMURD, descarcerare si Detasamentul Special de Salvatori. Sunt inregistrate pagube materiale si la etajul trei, potrivit informatiilor emise de autoritati, iar pompierii au solicitat sprijin de la Inspectoratul de Stat in Constructii pentru a realiza o evaluare a structurii de rezistenta a cladirii.

„Am solicitat si sprijin din partea Inspectoratului de Stat in Constructii, pentru ca un specialist sa evalueze aceste probleme care au rezultat in urma exploziei, in ceea ce priveste elementele de constructie. Ma refer aici la scarile de acces, ma refer la planseu, la pereti si celelalte elemente de constructie. In functie de aceasta evaluare, vom lua decizia daca vom permite sau nu locatarilor sa intre in apartamente in orele urmatoare.”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, pentru Europa FM.

  • Surse: Digi24, Europa FM, Antena 3 CNN
  • Foto: Antena 3 CNN

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre