Explozie urmata de incendiu la Calimanesti, pe santierul Autostrazii Moldovei! 4 oameni au murit si alti 5 au ajuns la spital cu arsuri grave

/ / Modificat: 2023-09-21
Explozie urmata de incendiu la Calimanesti, pe santierul Autostrazii Moldovei! 4 oameni au murit si alti 5 au ajuns la spital cu arsuri grave

Un incendiu puternic a avut loc, in aceasta dimineata, in dreptul localitatii Calimanesti din judetul Vrancea, dupa o explozie la o magistrala de gaze, aflata pe un santier de lucru de pe autostrada A7. Evenimentul a fost soldat cu 9 victime: patru persoane au murit carbonizate, iar alte cinci au ajuns la spital cu arsuri grave.

Atat persoanele decedate, cat si cele ranite, efectuau lucrari de constructie pe santierul Autostrazii Moldovei.

Unul dintre ranitii in explozia de la Calimanesti are arsuri pe 40% din corp

Doi barbati de 61 si 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Calimanesti, pe santierul Autostrazii Moldovei, au fost preluati cu elicopterul si transferati la unitati medicale din Bucuresti. In urma exploziei produse in noaptea de miercuri spre joi, a fost activat Planul rosu de interventie. Incendiul a fost lichidat dupa circa trei ore, cu mai multe echipaje de pompieri.

Potrivit Digi24, unul dintre ranitii in explozia de la Calimanesti este internat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala, cu arsuri pe 40% din suprafata corpului. Acesta se afla in sala de operatii, a informat, joi, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Florin Bica.

„Pacient de 61 de ani cu arsuri grad 1-2 pe 40 % suprafata corporala. Este la sala de operatii. Urmeaza sa se intruneasca comisia pentru transfer (pentru a se decide daca va transferat in strainatate)", a precizat Bica, conform sursei citate.

Cauza oficiala a exploziei de la Calimanesti, de pe santierul Autostrazii Moldovei

ISU Vrancea a anuntat joi dimineata cauza exploziei de pe santierul Autostrazii Moldovei. O magistrala de gaze a fost fisurata in urma lucrarilor pe santierul Autostrazii A7. Conducta a fost lovita cu un utilaj al firmelor de constructii administrate de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu in dreptul localitatii Calimanesti, judetul Vrancea. Firmele omului de afaceri lucreaza in trei schimburi pentru a finaliza cat mai repede lucrarile, potrivit ziare.com.

Nicusor Halici, prefectul judetului Vrancea, a declarat la Digi24 ca „se spune” ca magistrala de gaz era la o adancime de doar 30 de centimetri.

„Va trebui sa vedem daca proiectantul a prevazut in proiect aceasta conducta, existenta ei, adancimea ei. Se spune ca era la o adancime de doar 30 cm. Trebuie mers pe firul fiecarui risc care a declansat aceasta deflagratie”, a declarat acesta.

Momentul exploziei de la Calimanesti a fost surprins de o camera de supraveghere. Pe imagini se poate observa cum o minge uriasa de flacari se ridica la cateva zeci de metri in aer.

Autoritatile au activat Planul Rosu de Interventie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fata locului au fost angrenate urmatoarele forte de interventie:

6 autospeciale de stingere cu apa si spuma ISU Vrancea,1 autospeciala transport personal si victime multiple, 4 ambulante SMURD, 2 autospeciale de stingere de la SVSU Marasesti si 5 ambulante SAJ.

2 elicoptere SMURD (Bucuresti si Galati) care au asigurat transportul a doua dintre victime de pe Aeroportul Bacau la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni din Bucuresti, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti.

Surse: 

  • ziare.com/explozie/cauza-explozie-santier-autostrada-moldovei-prefect-conducta-30-cm-1826600
  • antena3.ro/actualitate/explozie-magistrala-gaze-calimanesti-vrancea-autostrada-686579.html
  • digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/explozie-la-o-magistrala-de-gaz-din-vrancea-4-oameni-care-lucrau-la-autostrada-a7-au-murit-iar-5-sunt-raniti-2513057
  • digi24.ro/stiri/actualitate/cum-s-a-produs-explozia-de-la-calimanesti-presa-locala-2513119
  • digi24.ro/stiri/actualitate/unul-dintre-ranitii-in-explozia-de-la-calimanesti-arsuri-pe-40-din-corp-pacientul-ar-putea-fi-transferat-in-strainatate-2513249

Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Stiri Accident

Articole recomandate

Citeste si despre