Examenul de Evaluare Nationala, amanat. Cand vor putea elevii sa sustina examenele

/ / Modificat: 2023-05-23
Examenul de Evaluare Nationala, amanat. Cand vor putea elevii sa sustina examenele

Examenul de Evaluare Nationala a fost amanat. Totul se intampla din cauza grevei generale. In mod normal, primul examen trebuia sa aiba loc miercuri, pe 24 mai, insa data a fost schimbata.

Asadar, Ministerul Educatiei a modificat calendarul Evaluarilor Nationale, astfel incat Evaluarea de la clasa a VI-a care trebuia sa inceapa maine va fi sustinuta de fapt de catre elevi saptamana viitoare, pe datele 30 mai - Limba si comunicare, respectiv 31 mai - la Matematica si stiinte ale naturii.

Ulterior a fost publicat si in Monitorul Oficial ordinul de ministru prin  care examenele de Evaluare Nationala pentru elevii de clasa a VI-a au fost amanate.

„Marti, 23 mai 2023,

Informare

A fost trimis spre publicare in Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluarilor Nationale la finalul clasei a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2022-2023.

Astfel, Evaluarea nationala pentru clasa a VI-a va avea loc in zilele de 30 mai – Limba si comunicare, respectiv 31 mai – Matematica si stiinte ale naturii”, este comunicatul emis de Ministerul Educatiei.

Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, declarase cu o zi inainte pentru edupedu.ro ca elevii de clasa a VI-a ar putea sa nu mai sustina Evaluarea Nationala din cauza grevei generale care are loc in scoli. La aceasta participa peste 150 000 de profesori si peste 70 000 de angajati  care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar si nedidactic.

„Cata vreme este greva generala, nu putem discuta de sustinerea vreunei activitati didactice de predare sau de evaluare”, a spus Marius Nistor.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evaluarea nationala Subeicte evaluare nationala

Articole recomandate

Citeste si despre