Examenul de Bacalaureat se modifica? Ministrul Educatiei: "Reformele il vor face mai relevant"

/ / Modificat: 2024-03-21
Examenul de Bacalaureat se modifica? Ministrul Educatiei:

 

Ligia Deca, ministrul Educatiei, a anuntat ca vrea sa aduca modificari examenului de Bacalaureat pentru ca acesta sa devina mai relevant. 

Declaratiile ministrului vin dupa ce Asociatia Elevilor din Constanta a solicitat desfiintarea examenului de Bacalaureat si a criticat modul in care elevii sunt evaluati.

„Cred ca fiecare ciclu educational – mai ales cand vorbim despre finalizarea invatamantului obligatoriu – trebuie sa se finalizeze cu certificarea unor competente. Examenul de Bacalaureat are o istorie in Romania, o traditie, un anumit tip de abordare. Sigur, in legea Educatiei exista o schimbare de perspectiva: insistam mai mult pe probele de competente, pe zona limbilor straine, avem si un focus mai mare pe profilul pe care elevul il are.

Eu cred ca reformele care vor fi aduse examenului de Bacalaureat il vor face mai relevant atat pentru elevi, cat si pentru intreaga societate. Sigur, aud ceea ce este in spatele declaratiei elevilor, si anume faptul ca isi doresc sa inteleaga mai bine care este utilitatea examenului si sa fie, poate, mai adecvat pentru ceea ce isi doresc ei sa fac in continuare, iar aceste ingrijorari sunt unele legitime.

Insa discutia nu cred ca trebuie sa fie centrata pe a fi sau a nu fi examen de Bacalaureat. Este clar ca avem nevoie de o certificare de competente, pentru ca altfel nu putem sa aratam inclusiv pietei muncii care sunt competentele pe care un absolvent le are”, a precizat ministrul Educatiei, Ligia Deca, citata de Agerpres.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Examenul de bacalaureat Modificari lege educatie

Articole recomandate

Citeste si despre