Este oficial! Scolile raman deschise si peste pragul de 6 cazuri la mie

/ / Modificat: 2021-09-29
Este oficial! Scolile raman deschise si peste pragul de 6 cazuri la mie

Veste buna pentru elevi si parinti! Scolile vor ramane deschise si in localitatile in care rata de incidenta va trece peste pragul de 6 la mie. Aceasta a fost decizia luata, miercuri, de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice se face în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În plus, se va solicita introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate.

„Referitor la scenariile de funcţionare a şcolilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competenţe medicale/epidemiologice):

decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezentei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competenţe, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli;

adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening", a afirmat ministrul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre