Este lege! Ce amenzi risca parintii care blocheaza drumul pentru a-si lasa copiii la scoala

/ / Modificat: 2022-10-03
Este lege! Ce amenzi risca parintii care blocheaza drumul pentru a-si lasa copiii la scoala

Scenele cu strazi blocate in dreptul scolilor de masinile parintilor veniti sa lase copiii sau sa ii ia de la scoala au devenit deja ceva obisnuit. Autoritatile au decis sa ia masuri in acest sens, iar cei care mai blocheaza drumurile vor fi amendati drastic.

Parintii prea comozi pentru a-si duce copiii pana la scoala pe jos pret de cateva zeci de metri vor plati scump, la fel si cand vor dori sa isi ia micutii direct cu masina din poarta scolii, fara sa le pese ca blocheaza drumul. Ar fi trebuit sa plateasca si pana acum, pentru ca exista inca din 2006 un act normativ care prevede acest lucru.

Conform art.142 din Hotararea de Guvern nr. 1391/2006m cu modificarile si completarile ulterioare, incalcarea zonei de actiune a indicatorului „oprirea interzisa” se sanctioneaza cu puncte de amenda. Soferii nu au voie sa opreasca acolo unde va indicatorul amintit dar nici in curbe si in alte locuri cu vizibilitate sub 50 m, pe trecerile de pietoni, dar si cu 25 m inainte si dupa acestea, in intersectii sau acolo unde exista marcaje continue, dar nici la o distanta mai mica de 25 m de coltul unei interesectii; de asemenea, nu poate fi oprita masina in dreptul unui alt vehicul oprit pe carosabil, stanjenind circulatia.

Puntul de amenda in Romania este, in prezent, de 145 de lei, iar oprirea neregulamentara se sanctioneaza cu 2-3 puncte de amenda; concret, blocarea circulatiei in zona scolilor poate costa parintii prea comozi intre 290 si 435 de lei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amenzi Parinte

Articole recomandate

Citeste si despre