Elevii vor primi masti de protectie, odata cu redeschiderea scolilor

/ / Modificat: 2021-01-29
Elevii vor primi masti de protectie, odata cu redeschiderea scolilor

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca elevii care se vor imtoarce fizic la scoala vor primi masti de protectie. Exista un stoc de peste 37 de milioane de masti doar in invatamantul preuniversitar.

"Ultimele date pe care le avem din teritoriu arata un stoc de peste 37 de milioane de masti doar in invatamantul preuniversitar. Deci ideea este ca se vor primi masti. De asemenea, am cerut o analiza, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substante dezinfectante existente in scolile romanesti. Aceasta situatie nu este de natura sa ne ingrijoreze, scolile sunt pregatite daca asta va fi decizia", a afirmat Campeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educatiei in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si CNCAV dedicat personalului din invatamant.

Ministrul Educatiei a anuntat ca o decizie finala in privinta redeschiderii scolilor se va lua pe 2 februarie.

In ceea ce priveste invatamantul hibrid, aceasta forma se va pastra acolo unde exista profesori si elevi care au indicatie medicala pentru a continua cursurile de acasa.

"Va fi de datoria noastra sa ne asiguram pentru a asigura procesul de invatare. Fie cu prezenta fizica, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii si profesorii nu au contraindicatii, fie in online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru ca elevii sau profesorii au contraindicatii, certificate medicale", a adaugat Cimpeanu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre