Elevii vor avea anul viitor o vacanta in plus. Ministrul Educatiei s-a razgandit in privinta vacantei de Paste

/ / Modificat: 2023-03-07
Elevii vor avea anul viitor o vacanta in plus. Ministrul Educatiei s-a razgandit in privinta vacantei de Paste

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, s-a razgandit in privinta vacante de Paste de anul viitor, astfel ca elebii vor avea si in 2024 o vacanta in plus, de 2 zile in apropierea Pastelui Ortodox. 

Astfel, potrivit noii structuri, elevii vor avea doua zile de vacanta la finalul lunii aprilie, pentru a lega o perioada de 7 zile, dat fiind ca nu se lucreaza in perioada 1 mai - Paste. 

“Probabil într-un timp scurt, săptămâna viitoare, vom da un ordin de ministru în așa fel încât vacanța școlară să se suprapună peste Paștele Ortodox”, spune Ligia Deca la România TV.

Structura anului școlar 2023-2024 anunțată de Ministerul Educației și avizată în comisia de dialog social pe 14 februarie, are 36 de săptămâni, iar vacanța de primăvară din luna aprilie nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox, fiind pusă la mijlocul unei perioade de peste o lună distanță între cele două sărbători. 

O vacanță în plus de 2 zile nu va însemna scurtarea anului școlar la 35 de săptămâni în 2023-2024, dar oricum se va reduce numărul de zile de cursuri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre