Eitan, singurul supravietuitor din telecabina prabusita in Italia, s-a trezit din coma

/ / Modificat: 2021-05-28
Eitan, singurul supravietuitor din telecabina prabusita in Italia, s-a trezit din coma

Eitan, un baietel israelian, este unicul surpravietuitor al accidentului din Italia, produs in urma prabusirii unei telecabine in Italia.

Micutul in varsta de 5 ani s-a trezit din coma si urmeaza sa fie transferat la reanimare, au anuntat medicii din Torino unde a fost internat. 

Eitan a supravietuit in urma teribilului accident care s-a produs in Italia in urma prabusirii unei telecabine din statiunea montana Stresa, care a cazut in gol in apropierea varfului Muntelui Mottarone, inalt de aproape 1.500 de metri. 14 oameni au murit, inclusiv parintii si fratele micutului, dar si bunicii sai. 

„Eitan s-a trezit acum si este constient, la reanimare. El vorbeste cu matusa sa”, a anuntat joi un purtator de cuvant al Spitalului Regina Magherita din Torino, capitala Piemontului (nord-vest).

„Din punct de vedere clinic, el se afla in continuare in stare critica, din cauza traumatismelor de la nivelul abdomenului si toracelui si diverselor fracturi”, a anuntat el.

„In zilele urmatoare el va iesi de la reanimare si va fi transferat la un serviciu de lunga sedere”, a mai anuntat purtatorul de cuvant. Trei conducatori ai societatii care gestioneaza telefericul au fost arestati miercuri din cauza ca au dezactivat in mod voit sistemul de franare de urgenta, care ar fi trebuit sa blocheze cabina atunci cand s-a rupt cablul. Colegi de clasa ai lui Eitan i-au trimis desene pentru a-i ridica moralul.

Primarul Stresa, Marcella Severino, a declarat ca matusa copilului se ocupa de el in acest moment. 

„Ea este foarte puternica, ceea ce-i va fi de ajutor in sustinerea nepotului sau. Ea este o prezenta stabila in viata acestui copil. Se afla pe maini bune”, a declarat ea.

Trei persoane au fost arestate in urma acestui accident, a anuntat ministrul italian al Transporturilor Enrico Giovannini, care a vorbit, joi, intr-o audiere in Parlament. 

Cele trei persoane arestate sunt Luigi Nerini, conducatorul societatii Ferrovie del Mottarone care gestioneaza telefericul, Gabriele Tadini, directorul instalatiei si Enrico Perocchio, seful operational telefericului, construit in 1970.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre