Doua fetite, in stare grava la spital dupa ce mama le-a spalat cu o substanta toxica. Una este in coma, iar cealalta a fost resuscitata minute in sir

/ / Modificat: 2024-01-17
Doua fetite, in stare grava la spital dupa ce mama le-a spalat cu o substanta toxica. Una este in coma, iar cealalta a fost resuscitata minute in sir

Caz socant intr-o comuna ieseana! Doua fetite, de 3 respectiv 4 ani, au ajuns in stare grava la spital dupa ce mama le-a spalat cu o substanta toxica. Una dintre ele este in coma, iar cealalta a fost resuscitata de medici minute in sir. 

Incidentul a avut loc marti, in comuna ieseana Lungani, la fata locului fiind trimis un elicopter SMURD. Micutele au fost preluata de catre medicii de la SMURS in stare foarte grava, 

„Fetita in varsta de patru ani, gasita in stare generala grava, a fost intubata, s-a inceput administrarea antidotului. Fetita in varsta de trei ani a fost gasita in stare de stop cardiorespirator de echipajul de ambulanta, a fost inceputa resuscitarea. Ulterior, dupa 30 de minute, prezenta activitate cardiaca. In paralel, s-a inceput antidotul”, a declarat Catalina Ionescu, medic urgentist si purtator de cuvant al Spitalului de Copii din Iasi.

Medicii, rezervati in ceea ce priveste sansele de supravietuire 

Medicii spun ca starea micutilor este una foarte grava si sunt rezervati in ceea ce priveste sansele lor de supravietuire. Din primele informatii, se pare ca mama le-a spalat pe par cu o substanta toxica, folosita pentru deparazitarea animalelor. 

Cele doua copile au fost curatate la nivelul pielii, li s-au facut spalaturi gastrice, iar administrarea antidotului a fost inceputa de catre medici.

„Politistii din cadrul Sectiei nr. 7 Politie Rurala Targu Frumos au fost sesizati prin apel 112 de catre o femeie cu privire la faptul ca si-a spalat pe cap fetitele de trei, respectiv patru ani, cu o solutie care le-ar fi provocat leziuni. Cei doi copii au fost preluati de ambulanta pentru acordarea de ingrijiri medicale. Se efectueaza cercetari pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-a produs incidentul”, au transmis reprezentantii Politiei Judetene Iasi.

Tot mai multe cazuri de intoxicatii la copii cu substante toxice au fost inregistrate in Romania in ultimele 5 luni. In decembrie, o fetita de 5 ani a murit in Ialomita, dupa ce bunica a spalat-o pe par cu o substanta pentru deparazitarea oilor. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Drama mama Drama

Articole recomandate

Citeste si despre