Doi preoti au refuzat sa boteze un copil invocand un motiv socant. Ce le-au transmis parintilor

/ / Modificat: 2021-12-30
Doi preoti au refuzat sa boteze un copil invocand un motiv socant. Ce le-au transmis parintilor

Un barbat i-a scris Inaltpreasfintitului Calinic ca doi preoti au refuzat sa oficieze botezul unui bebelus deoarece parintii nu erau cununati in biserica, micutul nu avea nume sfant, iar nasii erau prea tineri. 

Inaltpreafintitul Calinic, arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, a publicat mesajul primit pe pe site-ul institutiei bisericesti.

„As dori sa ma informati daca un preot crestin ortodox poate refuza botezul unui prunc nascut din parinti crestini ortodocsi. Un preot a refuzat botezul copilului pentru ca parintii nu sunt cununati inca, pentru ca nasii copilului nu sunt batrani si pentru ca numele ales de parinti nu e de sfant, desi copilul are doua nume, printre care si unul de sfant (Alexandru). Parintii apoi au incercat la alta parohie din zona natala a mamei, insa preotul acesteia a refuzat pe motiv ca parintii nu fac parte din parohie si nu vrea sa porneasca razboi cu celalalt preot! Un prunc asteapta sa fie botezat si este refuzat pe motive ce nu tin de Sfintele Taine, si nici de randuielile bisericesti!”, se arata in mesajul publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. 

Ulterior, IPS Calinic a cerut numele preotilor pentru a lua masuri si a explicat apoi ca nciun preot nu poate sa refuze botezul unui copil.

„Niciunui copil nu ii poate fi refuzata Taina Sfantului Botez, indiferent de conditiile in care a fost nascut. Daca cele despre care faceti vorbire s-au intamplat in judetul Suceava, respectiv in Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, va rugam sa ne spuneti, pentru a lua masurile ce se impun. Sarbatori cu bine!”, a transmis IPS Calinic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre