Doi frati din Teleorman, separati de autoritati de familia infectata cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-30
Doi frati din Teleorman, separati de autoritati de familia infectata cu coronavirus

Doi copii, in varsta de 2 si 12 ani, au fost dusi la un centru de plasament al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, dupa ce parintii lor si alti doi frati au fost testati pozitiv pentru COVID-19, fiind internati la Spitalul "Matei Bals" din Bucuresti.

Aceasta familie s-a aflat anterior in centrul de carantina situat in orasul Zimnicea, potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman,

"In seara zilei de 28 martie 2020, la ora 22,30, la unul dintre Centrele de Plasament din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, au fost preluaţi 2 dintre cei 4 copii minori ai familiei internate la Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Matei Bals" din capitala, dupa ce aceasta familie, formata din 6 membri, s-a aflat anterior in Centrul de carantina situat in orasul Zimnicea, judetul Teleorman.

Minorii care au ajuns la DGASPC Teleorman sunt in varsta de 2 si 12 ani. Cei doi minori adusi intr-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinata, au fost testaţi negativ coronavirus COVID-19," precizeaza comunicatul CJ Teleorman, preluat de Agerpres.

Copii au depasit cu bine momentul separarii

Parintii acestora au ramas internati in spital impreuna cu alti doi dintre copiii lor, dupa ce impreuna cu acestia, in urma rezultatelor testarii au fost depistati pozitiv, fiind infectati cu noul coronavirus COVID-19.

Cei doi copii sunt cazati separat si au ramas in grija unei asistente. Minorilor li se ofera asistenta medicala permanenta, sprijin psihologic de specialitate, alimentatie si toate condițiile necesare, pana la insanatosirea si externarea parintilor.

"Starea de sanatate a copiilor este buna, sunt echilibrati emotional si nu exista motive de ingrijorare cu privire la adaptarea lor la noile conditii de viata, depasind cu bine momentul separarii de familie, prin care au fost nevoiti sa treaca," potrivit comunicatului Consiliului Judetean Teleorman.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frati Coronavirus Familie

Articole recomandate

Citeste si despre