Doi elevi care au jignit o profesoara in mediul online trebuie sa plateasca acum daune de 30.000 de lei

/ / Modificat: 2023-11-13
Doi elevi care au jignit o profesoara in mediul online trebuie sa plateasca acum daune de 30.000 de lei

 Doi elevi de la Scoala Gimnaziala „Ion Agarbiceanu” din Cluj-Napoca trebuie sa plateasca daune de 30.000 de lei unei profesoare dupa ce acestia au insultat-o in mediul online. 

Decizia a fost luata de Judecatoria din Cluj-Napoca, iar parintii celor doi elevi cu varsta sub 14 ani sunt obligati sa plateasca banii dupa ce copiii lor au jignit dascalul pe un grup de Whatsapp al clasei si pe Facebook

Elevii au postat imagini jignitoare cu profesoara pe retelele de socializare 

Intamplarea a avut loc in ultima zi din vacanta mare din anul 2018. Atunci, un elev in varsta de 12 ani a modificat o poza a profesoarei si a asociat-o cu un animal. Acesta a postat apoi fotografia editata pe grupul de Whatsapp al clasei. Baiatul nu s-a oprit aici, iar in decembrie 2018 a postat inca o imagine jignitoare la adresa profesoarei, pe care a setat-o ca imagine de grup. 

Un alt elev, a preluat in martie 2019 acele imagini si a creat un cont pe Facebook in numele profesoarei. El a pus una ca poza de profil si pe cealalta coperta a contului. A dat apoi mesaje tuturor colegilor pentru a dat accept la cont. 

Indignata, profesoara a cerut despagubiri de 50.000 de lei pentru ca acele imagini i-au afectat viata privatam demnitatea, dreptul la imagine si autoritatea sa profesionala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Elevi Profesori copii

Articole recomandate

Citeste si despre