Doi copii de 1, respectiv 3 ani au murit, dupa ce parintii au refuzat internarea. Erau suspecti de meningita

/ / Modificat: 2022-02-04
Doi copii de 1, respectiv 3 ani au murit, dupa ce parintii au refuzat internarea. Erau suspecti de meningita

Caz socant in Buzau, unde doi copii in varsta de 1, respectiv 3 ani au murit dupa ce parintii lor au refuzat sa ii interneze in spital dupa ce le-a fost rau. Medicii ii suspectau de meningita. 

"Primul copil, cel de un an şi o lună, s-a prezentat pe Camera de gardă pedriatrie în ziua de 19 ianuarie, seara la orelele 22.00, cu stare generală grav alterată, somnolent", a declarat Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Rm. Sărat. 

Starea unuia dintre copii era foarte grava la sosirea in unitatea medicala, insa parintii au refuzat vehement internarea si au cerut tratament pentru acasa. 

"Până la sosirea ambulanţei copilul a fost transportat în secţia ATI. Din nefericire, acolo a decedat în câteva minute", a mai precizat directorul medical. 

La 9 zile dupa acest caz, la spital a mai venit un baietel in varsta de 3 ani, din aceeasi comunitate, care prezenta aceleasi simptome. 

"I s-a recomndat internarea, mama din nou a refuzat, şi a semnat refuzul de internare", a declarat Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Rm. Sărat.

Din pacate, si acest caz a avut un final tragic. Parintii au revenit la spital cu copilul in coma, dupa trei ore. Medicii nu au mai putut face nimic pentru micut. Meningita este o boala infectioasa, periculoasa, care netratata la timp si corespunzator poate duce la deces. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre