Dispar programul after-school si meditatiile cu proprii elevi

/ / Modificat: 2018-10-17
Dispar programul after-school si meditatiile cu proprii elevi

S-a relansat Codul Etic al Profesorului pentru invatamantul preuniversitar, prin care au fost introduse noi obligatii si sanctiuni pentru cei care nu il respecta.

Printre altele, documentul interzice cadrelor didactice sa mai faca meditatii contra cost cu elevii de la clasa  sau sa accepte sume de bani sau alte bunuri din partea elevilor.

 "Pe noi ne-a interesat in mod particular interzicerea profesorilor sa faca meditatii contra cost cu elevii din clasele unde predau respectivii. Un astfel de comportament nu este normal. Este ca si cum elevul ar plati pentru a obtine o anumita nota. Ne-au sesizat multi parinti cu privire la copiii lor care sunt constransi de profesorii de la clasa sa faca meditatii pe sume exorbitante. Iar daca nu accepta, elevii sunt sanctionati la note,“ a explicat presedintele Federatiei Nationale a Parintilor din Romania (FNAPR), Iulian Cristache.

Cu cine lasam copiii daca va disparea programul after-school

Reglementarea care ridica cele mai multe semne de intrebare este legata de programele after school. Conform noului cod intrat in vigoare pe 4 octombrie, dascalii nu mai au voie sa ia bani daca predau si la after. 

Art. 9: "In exercitarea activitatilor specifice (scolare si extrascolare), personalului didactic ii este interzis sa foloseasca baza materiala din spatiile de invatamant in vederea obtinerii de beneficii materiale personale directe sau indirecte”.

In aceasta situatie, unuii inspectori scolari sustin ca programele de after-school ar putea disparea, spre disperarea parintilor care nu au cu cine sa-si lase copii dupa terminarea cursurilor. 

In noul cod mai este prevazut ca profesorii sa poata recomanda elevilor manuale auxiliare, dar sa nu ii oblige sa le cumpere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesori

Articole recomandate

Citeste si despre