Directorul OMS: Coronavirusul, un "inamic al umanitatii"

/ / Modificat: 2020-03-19
Directorul OMS: Coronavirusul, un

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a numit noul coronavirus un "inamic al umanitatii," in contextul in care 8.800 de oameni au murit in intreaga lume de la aparitia lui, la sfarsitul lunii decembrie in China, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"Acest coronavirus reprezinta o amenintare fara precedent. Dar este, totodata, o ocazie fara precedent de a ne uni impotriva unui inamic comun, un inamic al umanitatii," a spus oficialul OMS.

"Peste 200.000 cazuri au fost semnalate la OMS si peste 8.000 de persoane si-au pierdut viata," intre care si un copil, a spus el, subliniind ca peste 80% dintre cazuri au fost inregistrate in Europa si Pacificul de Vest.

La 11 martie, OMS a calificat epidemia de COVID-19 drept "pandemie", determinand numeroase tari sa ia masuri exceptionale impotriva acesteia.

"Masurile de "distantare" sociala nu sunt suficiente"

El a explicat că OMS recomanda intotdeauna sa fie depistate toate cazurile si sa fie izolate, subliniind ca doar masurile de "distantare" sociala, precum cele luate recent de numeroase tari europene, nu sunt suficiente.

"Masurile de indepartare fizica - precum anularea manifestarilor sportive, concertelor si altor mari reuniuni - pot contribui la incetinirea transmiterii virusului, la reducerea presiunii asupra sistemului de sanatate si sa faca epidemiile gestionabile, dar pentru a controla si a pune capat epidemiilor, tarile trebuie sa testeze, sa izoleze si sa urmarească contactele", a mai precizat seful OMS.

"Daca nu o fac, lanturile de transmitere vor continua" sa existe si sa "reapara odata ce masurile de indepartare fizica vor fi ridicate," a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Numarul cazurilor de coronavirus la nivel global a depasit pragul de 200.000, iar cel al deceselor din Europa l-a depasit pe cel din Asia, unde au aparut primele cazuri de infectare cu Covid-19. In Europa au murit pana acum 3.421 de oameni. 

Sursa: Agerpres

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oms Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre