De ce nu au fost inchise after-schoolurile. Explicatia premierului

/ / Modificat: 2020-11-09
De ce nu au fost inchise after-schoolurile. Explicatia premierului

Timp de 30 de zile, gradinitele si scolile au fost inchise ca masura de evitare a raspandirii coronavirusului. In schimb, cresele si after-schoolurile au fost lasate deschise de catre autoritati. Premierul Ludovic Orban a explicat de ce acestea au ramas functioneaza. 

"La scoala esti obligat sa te duci, pe cand la after school-uri nu e obligat nimeni sa se duca. In plus, after school-urile sunt in afara procesului…, nu fac parte din activitatea, sa spun, educationala, din zona de reglementare a invatamantului. In plus, in after school-uri, din datele pe care le avem, nu a existat un numar semnificativ de infectari pe baza anchetelor epidemiologice".

"Pe primul loc este sanatatea copiilor nostri si a familiilor copiilor nostri. Nu prezenta la scoala, aici nu e vorba de prezenta la scoala… La scoala, evident ca riscul de raspandire e mult mai mic. E vorba de celelalte activitati in care copiii, adolescentii nu sunt sub supravegherea scolilor, a parintilor si riscul de trasmitere creste. si e vorba si de transportul local si intrajudetean pe asa-zisele navete, pentru ca acolo Consiliile judetene nu au impus firmelor de transport sa asigure" respectarea normelor de siguranta.

Potrivit Ordinului ministrului Educatiei, emis duminica, incepand cu data de 09.11.2020 se suspenda, pentru o perioada de 30 de zile activitatile didactice care impun prezenta fizica in unitatile de invatamant prescolar, primar, gimnazial, liceal si postliceal a prescolarilor si elevilor. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre