Cutremurator! Un tata din Israel s-a bucurat ca fiica lui de 8 ani a murit: „Mai bine moarta decat luata ostatica si torturata”

/ / Modificat: 2023-10-16
Cutremurator! Un tata din Israel s-a bucurat ca fiica lui de 8 ani a murit: „Mai bine moarta decat luata ostatica si torturata”

Thomas Hand, un irlandez care locuieste de ani buni in Israel, a declarat ca s-a simtit usurat cand a aflat ca fiica lui de 8 ani a murit intr-un atac terorist al gruparii Hamas. Barbatul este de parere ca alternativa, aceea de a fi luata ostatica si torturata de teroristi, ar fi fost „mai rea decat moartea”.

Thomas Hand a povestit, pentru CNN, cum a aflat vestea mortii fiicei sale, Emily:

„Au spus doar ca au gasit-o pe Emily, e moarta si eu am exclamat „Da!” si am zambit, pentru ca asta este cea mai buna veste dintre toate posibilitatile pe care le stiam. Era fie moarta, fie in Gaza.

Si daca stiti cate ceva despre ceea ce le fac oamenilor in Gaza, ei bine, e mai rau decat moartea. Nu ar fi avut mancare, nu ar fi avut apa. S-ar fi aflat intr-o camera intunecata plina cu Dumnezeu stie cati oameni. Si ar fi fost ingrozita in fiecare minut, ora, zi si posibili ani care a fi urmat. Deci, moartea a fost un binecuvantare. O binecuvantare absoluta”, a declarat tatal indurerat.

Emily a fost ucisa de gruparea Hamas, care a luat cu asalt kibutzul Be'eri si au masacrat peste 100 de civili israelieni intr-un atac terorist. Tatal fetitei, care este originar din Irlanda, a declarat ca fetita fusese la o petrecere in pijamale cu prietenii in noaptea dinaintea atacului. Barbatul a marturisit ca nu s-a ingrijorat cand au sunat sirenele, „pana cand am auzit impuscaturile. Si era deja prea tarziu”. Hand a spus ca nu a reusit sa ia legatura cu fiica sa, cu prietena acesteia sau cu mama prietenei sale. Temandu-se pentru viata sa, a fugit.

„A trebuit sa ma gandesc la Emily”, a spus Hand. „Isi pierduse deja mama, nu puteam risca sa isi piarda si tatal”.

Barbatul venise la Be'eri in urma cu 30 de ani ca voluntar si planuia sa ramana doar pentru cateva luni - dar nu a mai plecat niciodata. Dupa ce sotia sa, mama lui Emily, a murit de cancer in urma cu cativa ani, el si Emily locuiau singuri. El si-a descris fiica ca fiind cea mai inalta din clasa ei si o dansatoare si cantareata talentata.

„Daca as fi stiut... poate ca as fi putut fugi, as fi luat-o, as fi luat-o pe prietena ei, as fi luat-o pe mama, le-as fi adus la mine acasa. Dar cand mi-am dat seama ce se intampla, era deja prea tarziu”, a spus el.

Kibbutzul de la granita cu Gaza a fost unul dintre primele locuri invadate de gruparea Hamas in timpul atacului de sambata in zori. Dar acesta a fost doar unul dintre numeroasele sate atacate de Hamas in ultimele zile, printre care si Kfar Aza - unde teroristii au decapitat copii si bebelusi.

  • Surse: nypost.com, cnn.com, businessinsider.com
  • Foto: capturi video

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Israel

Articole recomandate

Citeste si despre