Cum vor recupera elevii orele dupa vacanta de doua saptamani. Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

/ / Modificat: 2021-10-26
Cum vor recupera elevii orele dupa vacanta de doua saptamani. Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a facut noi precizari in ceea ce priveste modificarea anului scolar dupa vacanta fortata de doua saptamani. Astfel, dupa aceasta perioada, orele vor fi recuperate intre 3 şi 14 ianuarie, pentru elevii de gimnaziu şi liceu, respectiv între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar.

„Tot anul şcolar e altfel. În măsura în care trebuie să alegem pierderea minimă, şcoala altfel a fost o propunere pe care ministerul a agreat-o. Cert e că în varianta agreată la nivelul Comisiei de dialog social, împreună cu elevii, la solicitarea elevilor, la şedinţă au participat şi părinţii şi profesorii.

În 5 noiembrie, când vom avea ordinul de ministru cu modificarea stucturii anului şcolar, cele două săptămâni de vacanţă se vor recupera în felul următor: între 13 şi 14 ianuarie vor avea şcoală, vor putea avea şcoală cu prezenţa fizică în loc de cele două săptămâni de vacanţă în care nu s-a putut asigura prezenţa fizică a elevilor din gimnaziu şi liceu.

Pentru elevii din învăţământul primar şi copiii din grădiniţe nu este nevoie să vină cu o săptămână mai devreme de 3 ianuarie, ci este suficient să vină pe 10 ianuarie şi să facă şcoală de luni, 10 ianuarie, până vineri, 14 ianuarie”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu afirmă că „nu ne putem permite mai mult de 2 săptămâni de vacanţă suplimentară”.

„Această vacanţă poate fi recuperată, dacă este de două săptămâni. Dacă este mai mare de 2 săptămâni nu poate fi recuperată, păstrând în acelaşi timp datele pentru examenele naţionale. Păstrarea datelor anunţate, cunoscute pentru exemenele naţionale – bacalureat şi evaluarea naţională – este un lucru foarte important”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educatiei a precizat ca scoala va incepe fizic doar daca situatia epidemiologica va permite acest lucru. Daca numarul infectiilor cu coronavirus va fi tot in crestere, atunci orele vor fi reluate in format online. Un anunt clar asupra acestui aspect se va putea face dupa data de 5 noiembrie, a mai precizat Sorin Cimpeanu. 

„Ipoteza de bază este că şcoala va începe cu prezenţă fizică, dacă situaţia epidemiologică o va permite. Dacă situaţia epidemiologică nu va permite, vom fi nevoiţi să începem şcoală în format online. Aceste lucruri vor fi cunoscute în data de 5 noiembrie pentru că atunci vom avea date certe şi nu supoziţii. În momentul de faţă nimeni nu va ști rata de infectare din 5 noiembrie”, a adăugat ministrul.

Articole recomandate

Citeste si despre