Cum se vor face testele Covid-19 in scoli sau la gradinita. In ce conditii vor fi efectuate de parinti, acasa

/ / Modificat: 2021-11-19
Cum se vor face testele Covid-19 in scoli sau la gradinita. In ce conditii vor fi efectuate de parinti, acasa

Elevii vor fi testati Covid in scoli si in gradinite, este decizia luat de autoritati. Astfel, in fiecare saptamana, luni si joi, elevii vor fi supusi unui test pentru a se face o triere mai buna in scoli si pentru a preveni transmiterea virusului. 

Testele vor putea fi facut atat in scoli, cat si de parinti. Decizia in acest sens va apartine Consiliului de administrație al fiecărei unităţi de învăţământ, potrivit unui ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii. 

Ministerul Sanatatii a emis si un document cu instructiunile de folosire a testelor pe baza de saliva. 

Potrivit documentului, „Consiliul de administrație al unității de învățământ decide dacă testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă se efectuează în unitatea de învățământ sau la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal”.

„În situația în care consiliul de administrație al unității de învățământ stabilește că procedura de testare cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă este efectuată în unitatea de învățământ, este necesar acordul părintelui/reprezentantului legal al preșcolarului/elevului minor, acord exprimat conform formularului elaborat de Ministerul Sănătății.

În situația efectuării testării cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal, rezultatul testării se comunică de îndată, în scris sau electronic, unității de învățământ, respectiv persoanei responsabile desemnate conform art. 11”, se arată în ordinul comun trimis la Monitorul Oficial.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre