Cum poti afla cele mai mici preturi la alimente fara sa iesi din casa. Aplicatia care te ajuta sa le gasesti

/ / Modificat: 2019-10-07
Cum poti afla cele mai mici preturi la alimente fara sa iesi din casa. Aplicatia care te ajuta sa le gasesti

Consumatorii vor putea compara preturile pentru 30.000 de sortimente in lanturile de magazine existente in Romania. Monitorul preturilor la alimente va fi lansat pe 15 octombrie.  

"Comparatorul preturilor este similar cu comparatorul pe carburanti pe care l-am lansat in iunie si care a mers bine. Similar in ce sens? Solutie tehnica identica, deci poate fi accesat atat de pe un desktop, un laptop, cat si de pe un telefon mobil prin intermediul unei aplicatii care poate fi descarcata. Consumatorii vor putea sa compare pretul unui cos de produse, deci produsele care ii intereseaza pe ei le baga intr-un cos si pot sa compare pretul la orice magazin din oras - orice magazin din tara, dar o sa ii intereseze banuiesc orasul in care locuiesc," a declarat  Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, pentru AGERPRES.

Pot fi verificate 30.000 de sortimente de alimente

Potrivit sefului de la Concurenta, in Monitorul preturilor la alimente vor putea fi gasite 30.000 de sortimente de produse care sunt pe rafturile lanturilor de magazine din Romania.

Bogdan Chiritoiu a precizat ca asteptarea autoritatii de concurenta este ca preturile, acolo unde sunt mai mari, sa scada, in caz contrar retailerul respectiv va pierde clienti.

"In loc sa te deplasezi, sa mergi din magazin in magazin sa compari preturile, poti sa o faci de la tine de acasa, poti sa economisesti in felul acesta timp si asteptarea noastra este faptul ca, fiind mai usor pentru consumator sa compare preturile, acest lucru va face ca retailerii sa fie obligati sa reduca preturile spre nivelul celor care au preturi mai mici, pentru ca altfel vor pierde clienti. Asta este asteptarea noastra," a subliniat Chiritoiu.

Atat platforma web cat si aplicatiile mobile vor oferi multiple facilitati de cautare, sortare si filtrare a datelor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Aplicatie Preturi alimente

Articole recomandate

Citeste si despre