Cum iti poti boteza copilul cu bani de la stat. Veste buna de la Guvern pentru parinti

/ / Modificat: 2022-05-21
Cum iti poti boteza copilul cu bani de la stat. Veste buna de la Guvern pentru parinti

Momentele in care amani botezul copilului pentru vremuri mai bune si mai prietenoase din punct de vedere financiar pot deveni istorie. De acum, nou nascutii vor putea fi botezati cu bani de la stat. Cu credite garantate de stat, mai exact.

Parintii din Romania ar urma sa poata accesa credite bancare pentru botezul copiilor, potrivit unui program pus la punt de Ministerul Familiei.

Cum botezi copilul cu bani imprumutati de la banci, in care statul este girant

Persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani vor putea beneficia de imprumuturi din partea statului pentru a organiza botezul copiilor. Este una dintre prevederile proiectului „Family Start”, pus la punct de Ministerul Familiei si care urma sa fie adoptat in curand de Guvernul Romaniei. Proiectul mai prevede si acordarea de imprumuturi pentru organizarea nuntii, dar si pentru achizitionareade masini de familie; banii imprumutati poti fi folositi, de asemenea, si pentru plata cresei sau a gradinitei.

Limita maxima a imprumuturilor garantate de stat va fi de 15.000 de euro si nu va fi nevoie de adeverinte de venit ori de garantarea imprumutului cu vreo proprietate.

„Este vorba despre credite care sunt garantate de catre stat, in cuantum de 10.000 de euro pentru studenti, pentru a-si plati anumite nevoi personale, si 15.000 de euro pentru tinere familii, sau pentru tineri, in general, nu neapărat constituiti intr-o familie. Pot fi si cupluri la inceput de drum”, a declarat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Creditele vor fi garantate in proportie de 80% de statul roman, insa nu si dobanzile, comisioanele, spezele bancare sau cheltuielile adiacente creditului. Programul este gandit, pentru inceput, pentru 10.000 de beneficiari. Banii vor putea fi folositi pentru orice tine de familie, inclusiv pentru botezuri si nunti, insa pot servi si ca avans pentru cumpararea unei locuinte, plata chiriei sau achitarea taxelor pentru after-school, de exemplu.

FOTO: Pexels

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre