Cum a reusit o mama din Ucraina sa fuga din calea razboiului impreuna cu cei 9 copii. Drama prin care a trecut

/ / Modificat: 2022-03-25
Cum a reusit o mama din Ucraina sa fuga din calea razboiului impreuna cu cei 9 copii. Drama prin care a trecut

Din calea razboiului si a bombardamentelor din Ucraina fug zilnic sute de ucraineni, in special femei cu copii. Printre acestea s-a aflat si o mamica care locuia in Kiev si care a reusit sa fuga din tara sa, impreuna cu cei 9 copii pe care ii are. Au ajuns la Isaccea după două zile de mers, fără să fi mâncat nimic.

Au fost preluați în spațiile special amenajate de Salvați Copiii în vama Isaccea, acolo unde au primit asistență și servicii umanitare.

Organizatia Salvatii Copiii a relatat si despre o alta poveste emotionanta a unei tinere care a fugit din Odessa, pentru a-și salva fetița: 

„În urmă a rămas tatăl. Ne arată o fotografie pe telefon. Doi tineri frumoși, un copil și o valiză. O ultimă fotografie. Din ea, astăzi au rămas ele două, mama și fata, și valiza. Împreună cu mama și fetița ei de numai doi ani, a ajuns cu bacul în Vama Isaccea într-o zi friguroasă și ploioasă. Două femei și un copil într-o mulțime de oameni speriați de ororile războiului. Fetița plângea continuu, iar mama și bunica se simțeau neputincioase în efortul de a o liniști. Le-am preluat imediat și le-am condus în spațiul cald și primitor, amenajat de Organizația Salvați Copiii, acordându-le tot sprijinul pentru nevoile imediate”.

3.736 de copii din Ucraina, cel mai adesea însoțiți doar de mame, au primit asistență umanitară la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre