Cum a ajuns tanara de 24 de ani din Urziceni sa nasca in curtea spitalului. Reactia managerului: "Nu stiu de ce nu au pus-o in ambulanta"

/ / Modificat: 2023-07-31
Cum a ajuns tanara de 24 de ani din Urziceni sa nasca in curtea spitalului. Reactia managerului:

Caz socant in Urziceni. O tanara in varsta de 24 de ani a nascut pe trotuar, in curtea spitalului, asistata de paramedicii de pe ambulanta. Femeia nu a fost primita in spital doarece unitatea medicala nu ar avea linie de garda pe Ginecologie. Medicii ar fi decis ca ea sa fie transferata la Spitalul din Slobozia.

Managerul spitalului din Urziceni, reactie halucinanta

Reactia managerului spitalului a fost una halucinanta si a nu lamurit exact motivul din cauza caruia femeia a ajuns sa nasca pe trotuar.

„Pacienta a fost primita in spital, s-a apelat la ambulanta din spital, noi suntem spital municipal, nu avem linie de garda de ginecologie, asistenta a inregistrat-o, a sunat la ambulanta si a insistat sa vina o ambulanta de urgenta, s-o trimita la Slobozia, cel mai apropiat spital”, a spus managerul.

Mai mult, managerul sustine ca medicii si-au facut meseria in acest caz.

„Eu consider ca ceea ce am facut de 6 ani si jumatate in acest spital s-a facut bine. Nu pot sa va spun de ce s-a intamplat la Urziceni. Noi am procedat exact singura chestie e ca asistenta trebuia sa... Avem doua echipe de control, urmeaza o ancheta”, a spus managerul Spitalului Urziceni - Daniela Ianus.

„Da. Nu sunt descumpanita, vom face ancheta si vom vedea ce se va intampla. Nu am apucat sa fac o ancheta interna. Nu incercati sa ma intimidati”.

Ministerul Sanatatii a trimis deja o echipa pentru a faca control la spitalul din Urziceni, iar angajatii primaeriei vin cu acuzatii gravela adresa conducerii unitatii medicale.

„Posturile au fost blocate prin ordonanta de guvern, avem deficit de medici”, a mai spus managerul.

Femeia s-a prezentat la Urgenta la cinci dimineata. Ea s-a prezentat la Camera de Garda cu contractii puternice. A fost anuntata ulterior ca unitatea nu are medic de garda pe Ginecologie si ca va fi transferata la Spitalul de Urgenta din Slobozia.

Ministerul Sanatatii contrazice managerul spitalului

In tot acest timp, pacienta nu a fost insa supravegheata, iar in momentul in care a iesit in curtea spitalului a intrat in travaliu.

„I s-a spus sa astepte ca vine ambulanta, iar asistenta tocmai urma sa anunte medicul. Nu ginecolog, ci chirurg. Spitalul nostru nu are linie de garda de ginecologie. Pacienta a iesit pe picioarele ei din CPU si intre timp a venit ambulanta. Nu stiu de ce nu au luat-o si pus-o in ambulanta… a instigat sa se filmeze…”, a mai spus managerul spitalului.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii contrazic conducerea unitatii medicale. Spitalul are sectie de obstetrica ginecologie cu compartiment de neonatologie si ar fi invocat lipsa medicului specializat. Alexandru Rafila a trimis in control Inspectia Sanitara de stat si a convocat o intalnire cu directorii Directiilor de Sanatate Publica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre