Criza de vaccinuri in Romania. Doua dintre cele mai importante seruri din schema obligatorie nu se gasesc

/ / Modificat: 2021-07-08
Criza de vaccinuri in Romania. Doua dintre cele mai importante seruri din schema obligatorie nu se gasesc

Criza mare de vaccinuri in Romania. Doua dintre cele mai importante seruri care trebuie administrate nou-nascutilor nu se gasesc in maternitatile din tara si nici in farmacii. 

Este vorba despre serul impotriva tuberculozei (BCG) si al hepatitei B, vaccinuri incluse in schema obligatorie pentru copii, potrivit digi24.ro. Vaccinurile trebuie administrate imediat dupa nastere, apoi repetate. 

DSP a transmis medicilor de familie sa ia in calcul o schema de vaccinare temporara.

Reactia Ministerului Sanatatii. Cand vor fi disponibile vaccinurile 

Ministerul Sanatatii spune ca cele doua vaccinuri sunt in curs de achizitionare, dar va mai dura pana vor ajunge la medicii de familie, pentru ca cei mici sa poata fi imunizati.

"Ministerul Sanatatii a incheiat toate procedurile necesare achizitionarii centralizate a unui numar de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate maine (joi - n.r.) catre Unifarm, si ulterior catre directiile de sanatate publica, precum si a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B care, de asemenea, urmeaza sa fie livrate in perioada urmatoare. 

La nivel national, la inceputul lunii iunie a.c., existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B si 65.900 de doze de vaccin BCG. Consumul lunar de vaccin este, in medie, de 12.500 de doze/luna pentru vaccinul hepatitic B si 27.000 de doze/luna pentru vaccinul BCG. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre