Cresc alocatiile pentru copii in luna ianuarie! Cati bani vor primi in plus

/ / Modificat: 2020-11-17
Cresc alocatiile pentru copii in luna ianuarie! Cati bani vor primi in plus

Alocatiile copiilor nu vor putea fi dublate anul acesta, insa premierul Ludovic Orban a anuntat ca acestea vor fi majorate in transe, cu cate 20%. A doua crestere a alocatiilor urmeaza sa fie facuta de la 1 ianuarie.

"Cu alocatiile pentru copii, dati-mi voie sa spun cateva lucruri. Din 2007 singura formatiune politica ce a crescut alocatiile pentru copii a fost PNL. 2007, 2008, 2015, cand eram in opozitie, martie 2019, cand s-au dublat iar alocatiile, cand eram in opozitie, la Legea bugetului de stat. Noi am fost partidul care a crescut alocatiile. PSD dupa ce in 2019 se dublasera alocatiile a profitat de un moment in care au obtinut sprijinul unor parteneri care au vrut sa castige gratis voturile, care nu erau in mod traditional cu ei, si au trecut inca o dublare a alocatiilor in 2019. Le-am spus ca nu exista resurse financiare. Am spus: dublam alocatiile, dar tinand cont de situatia economica si de incasarile reale pe care le previzionam la bugetul de stat, adica o facem in cinci trepte, cu cate 20%, cresterea si am si facut deja prima crestere si a doua crestere urmeaza de la 1 ianuarie. Nu poti sa generezi cheltuieli fara sa ai venituri", a spus Orban la Realitatea Plus.

De ce nu se respecta decizia Curtii Constitutionale, care prevedea dublarea alocatiilor

"Cum poti sa spui asa ceva intr-o motivare? Pentru orice cheltuiala, cand se voteaza o lege, trebuie sa fie prevazuta sursa de bani. Ei trebuiau sa spuna din bugetul de stat luam bani de la investitii si punem la alocatii sau luam bani de la cofinantarea proiectelor cu finantare europeana si dam bani sa crestem alocatiile si nu mai absorbim fonduri europene, ca nu avem nevoie de ele. Nu poti sa iti bati joc. Dar ce sa vorbim, ca e o iresponsabilitate la nivelul parlamentarilor PSD si al multor altor parlamentari care parca au innebunit, au dat pe banda rulanta sporuri, au generalizat sporul de conditii deosebite, au vrut sa dea sase salarii la angajare, trei salarii la casatorie, inca trei salarii in plus la pensie, a fost un izvor nesecat de populisme care risca sa puna Romania in genunchi", a declarat premierul Ludovic Orban.

Cu cat vor creste alocatiile copiilor

-pentru copii cu varsta intre 0-2 ani: vor creste cu 73,8 lei. Alocatiile vor fi de 443,8 lei.

-pentru copii cu varsta intre 2-18 ani: vor creste cu 37 lei. Alocatiile vor fi de 222 lei.

Alocatiile copiilor au fost majorate deja odata in luna septembrie, anul 2020, cu 20% fata de cele anterioare.Copiii cu varsta intre 0-2 ani primesc in prezent 369 de lei, dupa ce au crescut cu 58 lei, iar minorii cu varste cuprinse intre 2 si 18 primesc 185 lei pe luna, cu 29 de lei mai mult.

Pentru aceste cresteri s-a facut un efort bugetar de aproximativ 4 miliarde de lei.

Pana la finalul anului 2022, copiii ar urma sa primeasca alocatii in valoare de 600 lei pentru cei pana in 2 ani (si pana in 3, pentru cei cu handicap), iar tinerii cu varsta intre 2-18 ani sa beneficieze de 300 de lei lunar.

Taguri Alocatii copii

Articole recomandate

Citeste si despre