Controversa in cazul fetitei de 4 ani care a murit in urma infectiei cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-11-10
Controversa in cazul fetitei de 4 ani care a murit in urma infectiei cu coronavirus

O fetita in varsta de 4 ani din Iasi s-a stins in urma infectiei cu coronavirus. Micuta avea probleme genetice, care i-ar fi provocat febra mare destul de des. Fetita a fost dusa vineri la spital in stare grava, dupa ce a avut constant convulsii si febra.

Mama micutei a marturisit ca a aflat din presa ca fetita ei a murit, nu de la Directia de Sanatate Publica din Iasi.Femeia a povestit ca a ajuns cu fetita la spital vineri, iar in acea zi a si murit. Micuta avea febra de miercuri, saptamana trecuta, insa aceasta credea ca este din cauza sindromului genetic de care suferea.

 ”A intrat in convulsii, lucru care s-a mai intamplat, a iesit din convulsii, dar a continuat febra. Vineri noapte, a intrat din nou in convulsii, doar ca atunci cand a iesit din criza, a ramas cu gurita inclestata, usor vinetie si in continuare nu era constienta”, a spus mama fetei.

Aduceti repede odata sangele ca moare!

Cele doua au ajuns la Spitalul „Sfanta Maria” din Iasi, acolo unde au aparut complicatii, iar copila a fost intubata. Mama fetei a explicat ca nu i s-a facut niciun test COVID-19.

„Nu era timp sa gandesti, branule peste branule peste tot. La un moment dat am auzit strigatul infiorator: Aduceti repede odata sangele ca moare! Nu era timp de prelevat un test. Era o forfota continua, adu adrenalina, adu bicarbonat, incontinuu se bagau seringi in branulele copilului”, a mai spus mama copilei.

Femeia a mai aratat ca in acea perioada de spitalizare nici ei si nici fetei nu i s-ar fi efectuat un test Covid-19. Fetita s-a stins la spital si mama ei povesteste ca, la Institutul de Medicina Legala, a aflat ca ar fi avut Covid-19. „Stati asa, copilul este cu COVID. Poftim?”, a povestit mama cum a decurs dialogul de la morga. 

Ulterior, femeia a fost sunata si de la DSP Iasi si i s-a transmis ca fetita avea infectia. Femeia a cerut analizele fetitei si a vazut ca ceva nu corespunde. Mai exact, ora trecuta pe esantioanele de probe nu corespundea cu niciun interval orar, femeia luandu-si adio de la copilul ei decedat, la ora 14:19.

Explicatiile reprezentantilor spitalului 

Reprezentantii Spitalului de Copii „Sf. Maria”, prin vocea medicului Catalina Ionescu, au explicat, pentru aceeasi sursa, care e punctul de vedere al unitatii.Directorul medical al Spitalului „Sfanta Maria” din Iasi a venit cu explicatii, spunand ca analizele copilului aratau prezenta infectiei in corpul ei. 

„Pe tomograful de plaman toracic, aratau leziuni pulmonare foarte grave. Practic, acest copil nu mai avea cu ce sa respire. S-a facut resuscitare la pacient. Data pe acel buletin nu s-a pus in clipa respectiva, pentru ca lumea avea grija sa scoata pacientul, nu sa transmita proba la laborator in clipa aceea. Ora respectiva nu este ora prelevarii, ci este ora cand se introduce in calculator cererea de analiza. I s-a recoltat si mamei, PCR, i s-a recoltat si copilei, pe sonda de intubatie. Recolta a fost facuta de medicul anestezist”, a declarat directorul medical al spitalului Sf. Maria din Iasi.

Articole recomandate

Citeste si despre